CRNA GORA JAČA SARADNJU SA NATO: Alijanska im ustupa softver za obaveštajne aktivnosti

V.K.

19. 07. 2021. u 09:23

NATO agencija za komunikacije i informacije (NCIA) ustupiće Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore besplatno korišćenje softvera koji je u vlasništvu NATO, a koji se koriste za podršku logističku, mornarici, obaveštajnim aktivnostima, praćenju i planiranju operacija, taktičkim komunikacijama i ostalom.

ЦРНА ГОРА ЈАЧА САРАДЊУ СА НАТО: Алијанска им уступа софтвер за обавештајне активности

Foto: Depositphotos

Ovo je navedeno u vladinoj informaciji o zaključivanju ugovora o licencama između pomenute NATO Agencije i  resornog crnogorskog  ministastva sa predlozima ugovora.

- Korisnik licence (Ministarstvo i Vojska) neće otkriti ili učiniti dostupnim NATO softver, njegove delove ili bilo koje informacije izvedene iz NATO softvera, bilo kojoj trećoj strani bez prethodno pisanog ovlašćenja od strane NCI Agencije. Korišćenje ili pristup NATO softveru će biti omogućeno ovlašćenim osoblju po principu - potrebno je da zna, precizirano je ugovorom koji će ministarka odbrane Olivera Injac potpisati sa NATO, uz napomenu da će poverljive obaveze biti na snazi pet godina nakon isteka ovog ugovora o licencama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna