BESPLATNI PCR TESTOVI: Otvorene dve ambulante za turiste u Ulcinju

B. Dabić

16. 07. 2021. u 15:41

DIREKTORKA Doma zdravlja Ulcinj doktorka Sadija Holaj kazala je da su u najjužnijem crnogorskom primorsku gradu otvorene dve turističke ambulante koje funkcionišu odlično.

БЕСПЛАТНИ ПЦР ТЕСТОВИ: Отворене две амбуланте за туристе у Улцињу

Foto: D.Z.

- Turistička ambulanta je otvorena u sklopu Doma zdravlja, dok je druga u naselju Štoj. U turističkim ambulantama rade dve ekipe lekara, koje su na usluzi turistima od 8 do 20 sati - kazala je Holaj.

Prema instrukcijama Instituta za javno zdravlje, kako navodi Holaj, turisti kojima treba PCR test za povrtak u zemlju, testiraju se besplatno u Domu zdravlja Ulcinj.
- Ono što je potrebno kako bi se testirali je da se jave dva dana pre nego što žele da urade PCR test. Takođe je potrebno da imaju plaćenu boravišnu taksu - kazala je Holaj i dodala da je interesovanje turista za testiranje veliko.
- Srećom do sada nema pozitivnih na COVID 19 među turistima - kazala je dr Holaj.
Ulcinjski Dom zdravlja ima dovoljan broj vakcina proizvođača Sinofarm i Astra Zeneka, dok se vakcinacija Fajzerom dalje odvija u Baru.
- Građani se vakcinišu, vakcina ne fali - kazala je Holaj.
Direktorka Doma zdravlja apelovala je na građane da se vakcinišu u što većem broju.
- Što više imamo vakcinisanih građana, to će više biti i uspešnija turistička sezona - poručila je dr  Holaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)