PROMENE U MITROPOLIJI CRNOGORSKO-PRIMORSKOJ: Sekretar Mitropolije Obren Jovanović, novi namesnik Hercegnovski

M.S.

16. 07. 2021. u 11:31

U MITROPOLIJI crnogorsko-primorskoj došlo je do prvih promena o čemu se govorkalo nakon što je izabrani mitropolit Joanikije stigao na Cetinje, bez obzira što još uvek nije uveden u tron mitropolita.

ПРОМЕНЕ У МИТРОПОЛИЈИ ЦРНОГОРСКО-ПРИМОРСКОЈ: Секретар Митрополије Обрен Јовановић, нови намесник Херцегновски

FOTO: MCP

Naime, protojereja-stavrofora Obrena Jovanovića, dosadašnjeg sekretara Mitropolije crnogorsko-primorske Mitropolit Joanikije je na današnjem sabranju predstavio kao novog arhijerejskog namesnika hercegnovskog.

- Lepe stvari se događaju u Boki. Došao vam je i sekretar Mitropolita crnogorsko-primorskog, Amfilohija blaženopočivšega otac Obren, koji je dvadeset godina verno služio i bio prvi saradnik našem blaženopočivšem Mitropolitu. To delo je obavio časno i pošteno, bez ikakvoga zazora i falinke i zamerke. Stekao je veliko iskustvo, rekao je Vladika Joanikije, na svečanom obeležavanju slave hrama Polaganja rize Presvete Bogorodice u Bijeloj.

FOTO: MCP

- Istakao je da služba koju je na Cetinju vršio otac Obren nije nimalo laka.

- I otac Radomir Nikčević je svojevremeno zatražio da bude razrešen od te službe – zatražio je i otac Obren. I ja sam gledao šta mogu, jer je već sve popunjeno, ali otac Radomir je opet dao jedan sjajan predlog da se on povuče – vidite kako je to važno! – sa službe arhijerejskog namesnika hercegnovskog i da tu službu preuzme otac Obren. Hvala i ocu Obrenu i posebno i ocu Radomiru na tom takvom ljudskom i crkvenom potezu. Ali, posebno hvala ocu Obrenu koji je toliko godina služio na teškome mestu. I naravno, red je da mu se izađe u susret. I nadam se da će mu ova služba biti nešto lakša - kazao je izabrani Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri