BIG BEND RTS ZAPOČEO DANE MUZIKE U HERCEG NOVOM: Posle popuštanja pandemije korone otvoren prvi festival na Kanli kuli

V.V.

11. 07. 2021. u 15:45

U POMALO zaboravljenoj atmosferi pred brojnom publikom, koncertom Big Benda RTS počeo je prvi festival koji se nakon popuštanja pandemije korona virusa održava na otvorenoj hercegnovskoj letnjoj pozornici na Kanli kuli.

БИГ БЕНД РТС ЗАПОЧЕО ДАНЕ МУЗИКЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: После попуштања пандемије короне отворен први фестивал на Канли кули

Foto: V.V.

Dane muzike otvorio je predsednik Opštine Stevan Katić ipodsetio da tradicija održavanja ovog festivala nije prekinuta ni lani, u jeku pandemije i lok dauna.

– Organizacija onlajn festivala pokazala se kao veliki uspeh. To između ostalog govori u prilog tome da Herceg Novi ima dobar festival sa ljudima koji znaju kako održati tradiciju izbegavajući nepovoljne okolnosti i posledice, kazao je Katić. Prema njegovim rečima festival Dani muzike, pokazao se u protekle četiri decenije kao jedan od stubova elitne kulture i klasične muzike ne samo u Herceg Novom nego i u regionu.

– Kredibilitet organizatora kao i prestiž ove manifestacije govore sami za sebe više i bolje od bilo koga drugog, rekao je Katić i dodao da sve to osim tradicije potvrđuje i požrtvovanje, entuzijazam i ljubav prema klasičnoj i ozbiljnoj muzici i umetničkog direktora pijaniste Novljanina Borisa Kraljevića, ičlanice Saveta profesorice  klavira Milene Lučić kao i zaposlenih u Herceg festu koji je producent festiala.

Dani muzike ove godine su organiovani u dva termina. Do kraja letnjeg izdanja najavljeni su još koncerti kamernog orkestra Šlezinger, iz Kragujevca, 15. jula, takođe na Kanli Kuli, a potom I Novljanina, uspešnog gitariste Aleksandra Bubanje sa sopranistkinjom iz Budve Emilijom Minić, koja živi i radi u Italiji.

Jesenje izdanje Dana muzike najavljeno je za oktobar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)