REZOLUCIJA O SREBRENICI JE CIVILIZACIJSKA STVAR: Abazović na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi

V. K.

08. 07. 2021. u 23:59

USVOJENA Rezolucija o Srebrenici je civilizacijska stvar, a društvo će iskoračiti napred onda kada takva pitanja ne budu izazvala polemiku.

РЕЗОЛУЦИЈА О СРЕБРЕНИЦИ ЈЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈСКА СТВАР: Абазовић на Самиту о демократији у Југоисточној Европи

Foto: EPA/Boris Pejović

Ovo je izjavio potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi koji se održava u Sarajevu. Govoreći na temu "Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Istorijski revizionizam i poricanje genocida", naglasio da je Crna Gora “svoje rekla u slučaju genocida u Srebrenici, kroz usvajanje Deklaracije i Rezolucije, 2009. i 2021. godine”.

Abazović je kao pozitivan primer naveo smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, dodajući da zbog poricanja genocida u Srebrenici nikad nije smenjen nijedan visoki funkcioner u regionu, uključujući Bosnu i Hercegovinu.

- Usvajanje Rezolucije pratilo je puno propagande i ona nije uperena protiv srpskog naroda, što je jasno naglašeno u jednom članu - rekao je Abazović, saopšteno je iz Vlade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (5)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju