KO UNIŠTAVA KRSTOVE NA UMRLICAMA? Antipravoslavna histerija u Baru, građani uznemireni

Tanjug

30. 06. 2021. u 15:29

MEDIJI u Crnoj Gori su preneli fotografiju umrlica na kojima su uništeni pravoslavni krstovi, a jedina netaknuta je ostala ona koja nije imala versko obeležje.

КО УНИШТАВА КРСТОВЕ НА УМРЛИЦАМА? Антиправославна хистерија у Бару, грађани узнемирени

Foto: S.Petović

- Antipravoslavna histerija u gradu pod Rumijom svoju - slobodno se može reći kulminaciju, doživela je činom uništavanja krstova na umrlicama istaknutim na tabli za oglašavanje u ovdašnjem Makedonskom naselju - piše Barski portal.

Na fotografiji se vidi da je svaki krst iznad fotografija pokojnika na posmrtnim plakatama prekrižen olovkom dok su neki i pocijepani sa umrlica.

Barski piše da su im meštani u Makedonskom naselju skrenuli pažnju na ovaj slučaj, zbog kojeg se, kažu, veoma uznemireni i da nikako ne veruju u „teorije o izolovanim slučajevima“.

- Kako će neko pokušati da opravda ovaj monstruozni čin koji bi morao da izazove osudu svih relevantnih društveno-političkih struktura i pojedinaca u Baru i izvan njega - pita portal i konstatuje da je taj grad višedecenijski simbol multietničkog i multikonfesionalnog sklada dominantno nastanjen pravoslavnim življem.

Upozorava da određene strukture „društva“ do neslućenih dimenzija raspiruju mržnju upravo prema svemu pravoslavnom.

Stiče se, ističu, utisak da se definitivno nastoji uneti nemir i nespokoj među Baranima i zapaliti "ozbiljan požar netrpeljivosti, ali i ne daj Bože - sukoba".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili