MALE ZEMLJE VAŽAN GARANT SARADNJE: Đukanović razgovarao sa Guterešom

Tanjug

29. 06. 2021. u 00:45

CRNOGORSKI predsednik Milo Đukanović održao je virtuelni sastanak sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom povodom 15. godišnjice članstva Crne Gore u UN.

МАЛЕ ЗЕМЉЕ ВАЖАН ГАРАНТ САРАДЊЕ: Ђукановић разговарао са Гутерешом

Foto: AP

Iz Đukanovićevog kabineta je saopšteno da je Gutereš tokom sastanka rekao da su "male zemlje te koje su dokazale da su veoma važan garant da u svetu postoji globalna saradnja", a da je "Crna Gora pokazala da je mnogo veća od njene geografske veličine".

Takođe je, kako se navodi, čestitao Crnoj Gori na celokupnom doprinosu UN i Evropi, i naglasio da "čini sve da obezbedi da to partnerstvo bude što jače i delotvornije" i da je posvećen Crnoj Gori na "putu njenog i razvoja njenih državnih institucija u duhu poštovanja ljudskih prava".

Iskazao je i punu solidarnost sa crnogoskim narodom u kontekstu pandemije korona virusa.

Đukanović je izrazio zadovoljstvo susretom na dan koji je "jako važan za Crnu Goru i njenu noviju istoriju" i naglasio da se, kao i do sada, u punoj meri može računati na posvećenost Crne Gore multilateralizmu, ističe se u saopštenju.

Generalni sekretar je, kako se navodi u saopštenju iz kabineta crnogorskog predsednika, kazao da Ujedinjene nacije "rade sve što mogu da podrže zemlje Zapadnog Balkana da idu dalje ka rešavanju još uvek nerešenih problema i za dobro sveta i Evrope".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana