"SUŠTINSKI NJIHOV KANDIDAT JE GRUHONJIĆ" Vučević: U mom Novom Sadu ujedinili se Čanak, Đilas, Ćuta, Jelić, Jovanović, Novaković, Brković...

Novosti onlajn

11. 05. 2024. u 11:17

PREMIJER Srbije Miloš Vučević govorio je u "Novom jutru", na televiziji Pink, o izborima koji čekaju građane 2. juna, i naglasio da je u Novom Sadu prvi put opozicija stala pod jednu listu, pa i oni koji su jedne druge optuživali. Prema njegovim rečima, u tom taboru nema politike, već interesa.

СУШТИНСКИ ЊИХОВ КАНДИДАТ ЈЕ ГРУХОЊИЋ Вучевић: У мом Новом Саду ујединили се Чанак, Ђилас, Ћута, Јелић, Јовановић, Новаковић, Брковић...

Foto: Printscreen/TV Pink

U mom rodnom gradu su uspeli svi da stanu pod jednu listu

- Tu se ne zna ko tu izlazi, ko ne izlazi, ko je s kim. Da izvinete na izrazu, sprdaju se s građanima Srbije. Moram da se izvinim građanima u ime SNS, mi smo radi šireg društvenog dogovora, stabilnosti i mira u državi, prihvatili ovu inicijativu opozicionih stranaka da izmenimo zakone u uređenju biračkog mesta, upisa u birački spisak. To je u najmanju ruku upitno, ali i na taj načino smo hteli da pokažemo da prihvatamo taj predlog opozicije da ne bismo imali večito argument da neće izaći na izbore. Ako hoćete otežati glasanje građanima, e to su gospoda iz opozicije tražila i to samo pokazuje koliko su neodgovorni prema građanima. Zakonska pravila izborne procedure su istovetne na teritoriji Srbiji. Ne postoje drugačija pravila u odnosu na Grad Beograd i Novi Sad, Niš ili Užice. I tu vidite besmisao da negde izlaze, a negde ne izlaze. A negde gde ne izlaze prikriju pod neku listu - naveo je Vučević. 

- U mom rodnom gradu su uspeli svi da stanu pod jednu listu. To prvi put imamo. Miloš Jovanović, Poksovci idu sa ekstremnim levičarima i nemaju problem da Miloš Jovanović bude sa pokretom Brajana Brkovića, unukom Jevrema Brkovića. Miloš Jovanović ide na istu listu sa ljudima koji su kidali srpsku zastavu. Ide s istim ljudima koji kažu da Republika Srpska nije Republika Srpska nego Republika Šumska. Suštinski njihov kandidat je Dinko Gruhonjić. Nemaju problem da budu svi zajedno - i Čanak iĐilas, Bora Novaković, Aleksić, Ćuta, monarhisti koji se sete monarhije samo kad se ide na izbore. A jedni druge su najviše optuživali, a prvi na listi je bio direktor pijace dok sam ja bio gradonačelnik u prvom mandatu. Tada mu nisam smetao. I Liga je bila sedam godina s nama na vlasti. To nije problem, nije problem što je POKS bio 10 godina s nama. Nema politike kod njih, već interes. Koji fantomski birači, niko nije dokazao nijednu stvar. Jedino gestapo da vratimo da sve uhode, to je onda vrhunac demokratije. Ovi bi se vratili u 1941. ili 1945. Da vas malo prebroje, da vide da li imate decu, u koje vrtiće idu, pa kada vas sve provere onda će da vam kažu da li možete i gde ćete da glasate. Išli bi sa komisijom po stanovima. Ovo je nezabeleženo. Borko Stefanović, moj kolega s fakulteta, koji se tada drugačije zvao, je promenio ime i prebivalište. Neće vam se dobro to reflektovati na izborima. Građani 2. juna odlučuju o svojim gradovima, opštinama. Najveći gradovi izlaze na izbore. To je nešto što je od uticaja na kvalitet života građana - zaključio je premijer Srbije. 

BONUS VIDEO:

SAČUVAĆEMO OBRAZ I HODATI UZDIGNUTE GLAVE: Završne reči predsednika Vučića na mitingu u Lazarevcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (27)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)