MILUN ZOGOVIĆ: Đukanovićeva ideološka matrica nadživela čak i njegov izborni poraz!

Novosti online

21. 06. 2021. u 13:01

AKO pažljivo analiziramo političke zaokrete u Crnoj Gori lako je uočiti da je nakon odluke da bespogovorno služi stranim centrima moći 1996. godine gospodin Milo Đukanović prihvatio narativ o dežurnom krivcu sa Terazija, tvrdi Milun Zogović, poslanik DNP-a i predsednik Administrativnog odbora.

МИЛУН ЗОГОВИЋ: Ђукановићева идеолошка матрица надживела чак и његов изборни пораз!

Foto: DF

- U početku blago i sramežljivo a onda sve jače, i jače presoljavao. Očekujući po principu “kuvane žabe” da će nam kada prepoznamo podlu igru i stvarne namere biti kasno i nemoguće da iskočimo iz lonca.

U toj igri bez granica, začaranom krugu vrćeli smo se hteli, ne hteli, godinama.

Stvarne namjere te antisrpske politike mnogi su na žalost prepoznali tek kada je i Crkva došla na red.

Trebalo je da ode čak toliko daleko.

Do tada su mnogi pragmatično “žmureli na jedno oko”.

Često su kao alibi korištene priproste priče kako je Milo Srbin, kako voli Srbe, ali eto mora zbog sveta inače on ne bi i tako dalje i tome slično.

Naivno sam verovao da smo sa 30-im avgustom 2020. godine raskrstili i sa takvom zarobljenom svešću, koja po tuđem nalogu traži neprijatelja tamo gde ih Crna Gora nikada nije imala. Na žalost danas ne mislim više tako. Evo opet Beograd napada a mi se branimo. Gorak ukus da je Đukanovićeva ideološka matrica nadživela čak i njegov izborni poraz.

Za Đukanovića su svi predsednici Srbije bili neprijatelji Crne Gore, Milošević, Koštunica, Tadić, Vučić. Lako je zaključiti da to nije imalo veze sa ličnostima i politikom, zapravo stvoren je mit o glavnom neprijatelju Crne Gore koji se zove predsednik Srbije i vlasti u Beogradu.

Priznanje tzv. Kosova, glasnje za prijem tzv. Kosova u UNESKO, progon srpskog jezika, slanje crnogorskih vojnika na okupirani Kosmet, slanje crnogorskih vojnika na proslavi “Oluje”, proterivanje ambasadora Srbije, progon Srpske Crkve, rezolucija o genocidu u Srebrenici su akti dobronamjernosti i dokaz dobrih namera države Crne Gore prema državi Srbiji.

A ako se neko sa mrskih Terazija drzne da kaže e pa hvala vam braćo, ne pomažite nam i ne branite nas više, dosta ste nas branili, odmah mu treba poslati poruku dalje ruke od Crne Gore jer ako oni gore u Beogradu ne prihvataju ovakve “darove” od bivših i sadašnjih crnogorskih vlasti treba ih odmah upozoriti da je Crna Gora nezavisna i suverena i da nam se ne mešaju.

Otkud njima pravo da se bune što je Crna Gora priznala tzv. Kosovo, što je slala vojnike na Kosovo (i Metohiju) i na proslavu “Oluje”, što je proterala srpski jezik i htela da otme Srpsku crkvu, otkud bre njima pravo da se bune protiv rezolucije o Srebrenici i da napadaju suverenitet Crne Gore - naveo je Milun Zogović.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri