SAOPŠTENJE DEMOKRATSKOG FRONTA: Prekidamo saradnju sa medijskim koncernom "Vijesti"

M.S.

12. 06. 2021. u 19:39

POSLANIČKI klub Demokratskog fronta izdao je saopštenje u kom je obavestio javnost da je doneo odluku o prekidu saradnje sa medijskim koncernom "Vijesti".

САОПШТЕЊЕ ДЕМОКРАТСКОГ ФРОНТА: Прекидамо сарадњу са медијским концерном Вијести

Foto: Fejsbuk

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Poslanički klub Demokratskog fronta obaveštava javnost da smo doneli odluku o prestanku saradnje sa medijskim koncernom "Vijesti", koji obuhvata sve medijske platforme ovog koncerna - televiziju, internet portal i štampano izdanje. Demokratski front je pokazao maksimalno razumevanje za činjenicu da privatni medij nema obavezu da bude politički neutralan, a demonstrirali smo i veliku toleranciju za brojne primere propagandnog delovanja medijskog koncerna Vijesti, direktno uperenog protiv naše političke organizacije, ali i drugih institucija i organizacija pravoslavnog naroda u Crnoj Gori, saopšteno je iz najjače političke grupacije u aktuelnoj vlasti u Crnoj Gori, uz konstataciju da "informativni članci "Vijesti" sve češće sadrže spinove i druge oblike podmetanja našoj političkoj organizaciji, ali i najvažnijoj nacionalnoj ustanovi našeg naroda SPC". 

- U tim napadima prednjači suvlasnik "Vijesti", Željko Ivanović, koji organizuje, koordinira i direktno se meša u političke procese putem medijskog reketa, nedozvoljenog pritiska i propagandnih ucena. Iako nije učestvovao na izborima, već samo uzimao novac od učesnika izbora za iznajmljeni medijski prostor i plaćenu uređivačku politiku koju je tada prodavao na tržištu, on danas nama drži predavanja o tome kakvu bi politiku trebali da vodimo. Očigledno je pogrešio adresu jer takve odnose može da gradi sa nekim drugim, recimo Zdravkom Krivokapićem, a ne sa DF-om. Smatramo da je krajnje ponižavajuće, ne samo za Crnu Goru, nego i za svakog političara koji je rentirao Željka Ivanovića da mu on određuje i nameće nekakvu njegovu politiku, kažu iz DF, uz obrazloženje "da je ova odluka rezultat i uvažavanja sve brojnijih i glasnijih zahteva našeg članstva koje na društvenim mrežama već dugo vremena vodi bespoštednu borbu protiv propagande medijskog koncerna "Vijesti". 

- Nakon što su "Vijesti" i lobistički krugovi, koji nisu učestvovali na izborima, jesenas izvršili otimačinu izborne pobede slobodnim građanima Crne Gore, pa nametnuli politiku Željka Ivanovića preko ogromnog broja svojih ljudi koje su zaposlili u izvršnoj vlasti, sada već odlučuju o krupnim i važnim odlukama Vlade Crne Gore i premijera Krivokapića. Ti krugovi su presudno uticali na Zdravka Krivokapića da ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC i ne ispuni obećanje koje smo dali građanima. Sramota je da smo dočekali da se Krivokapić ponaša kao Ivanovićev taster premijer! Pozivamo sve naše opštinske odbore i ostale strukture, kao i slobodne građane, da ne koriste medijske proizvode Vijesti, a one koji ipak budu čitali i slušali o nama u Vijestima, neka obavezno sve plasirano provere na zvaničnim stranicama Demokratskog fronta. Narušavanju demokratskih procesa i potkopavanju opšteg političkog konsenzusa u realizaciji Vijesti, svi demokratski politički subjekti moraju stati na put, kažu iz DF i ističu da je izborna volja građana neprikosnovena i neporeciva, i niko nema pravo da je zbog svojih političko-finansijskih interesa prekraja, ugrožava ili otima. Zato je ova odluka pre svega u cilju odbrane demokratije, integriteta DF-a i parlamentarne većine u Crnoj Gori. A Zdravka Krivokapića još jednom treba javno podsetiti da je odgovoran onima koji su ga birali u Skupštini, a ne medijskom tajkunu Željku Ivanoviču, kažu iz DF.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!