ŽELJKA CVIJANOVIĆ O PRESUDI MLADIĆU: Haški tribunal potvrdio ulogu antisrpskog suda!

S.M.

08. 06. 2021. u 16:57

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Haški tribunal drugostepenom presudom generalu Ratku Mladiću još jednom potvrdio ulogu antisrpskog suda koji odgovornost za ratne zločine ne utvrđuje prema dokazima, već prema nacionalnoj pripadnosti optuženika.

ЖЕЉКА ЦВИЈАНОВИЋ О ПРЕСУДИ МЛАДИЋУ: Хашки трибунал потврдио улогу антисрпског суда!

Foto: RTRS

- Da je suprotno, današnju presudu ne bi sa slobode pratili neki od najzloglasnijih haških optuženika, poput Nasera Orića, Ramuša Haradinaja, Ante Gotovine, kao i brojni drugi iz čijih zona odgovornosti su Srbi zauvek nestali - istakla je Cvijanovićeva.

Ona naglašava da će Haški tribunal zato ostati upamćen kao sinonim za nepravdu i politički sud, čiji zadatak nije da doprinese pomirenju, kako licemerno tvrde, već da svojim hiljadugodišnjim presudama Srbima, opere savest onima koji su srpskom narodom devedesetih godina u više navrata isporučivali krstareće rakete i osiromašeni uranijum.

- Što se tiče generala Mladića, on je u najtežim vremenima stao na čelo vojske koja je odbranila Republiku Srpsku, kao i pravo srpskog naroda na život i slobodu. Tu istorijsku činjenicu, kao ni percepciju našeg naroda o generalu Mladiću, ne može da promeni nijedna presuda na svetu, a pogotovo ne haška inkvizicija koja je odavno izgubila i poslednje zrno kredibiliteta  - navela je predsednica Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije