GRADONAČELNIK NIKŠIĆA ČESTITAO JOANIKIJU: Srpska pravoslavna crkva je ovim izborom pokazala da najbolje od svih oseća i poznaje svoju pastvu

Novosti online

30. 05. 2021. u 12:04

MARKO Kovačević, gradonačelnik Nikšića čestitao je vladici Joanikiju izbor na mesto Mitropolita crnogorsko primorskog i vladici Metodiju izbor na mesto Episkopa budimljansko nikšićkog.

ГРАДОНАЧЕЛНИК НИКШИЋА ЧЕСТИТАО ЈОАНИКИЈУ: Српска православна црква је овим избором показала да најбоље од свих осећа и познаје своју паству

Foto: V. K.

Čestitku prenosimo u celosti: 

" U svoje lično ime i u ime opštine Nikšić, čestitam preosvećenom vladici Joanikiju izbor na mesto Mitropolita crnogorsko primorskog i preosvećenom vladici Metodiju izbor na mesto Episkopa budimljansko nikšićkog. 

Srpska pravoslavna crkva je ovim izborom pokazala da najbolje od svih oseća i poznaje svoju pastvu, da je upoznata sa njenom voljom, njenim težnjama i njenim potrebama, pokazala je da je temelj našeg postojanja i naše nepropadljivosti kao naroda. 

Oni arhijereji koji su, predvođeni našim blaženopočivšim Mitropolitom Amfilohijem, delili sa narodom i dobro i muku, pogotovo prošle godine u borbi za očuvanje naših svetinja, došli su na tron Mitropolije crnogorsko-primorske i Eparhije budimljansko nikšićke. Hapšeni i prebijani oni su bili i ostali svedoci svoje vere i nepokolebljive sluge Božije. 
Mitropolitu Joanikiju i Episkopu Metodiju želim da na polzu čitave naše pomesne Srpske pravoslavne crkve i njenog vernog naroda obavljaju novu službu koja im je data."
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati