BANKROT NA PRAGU DISKOTEKA: Crnogorski ugostitelji traže od nadležnih da se noćnim klubovima dozvoli rad

I. D.STOJADINOVIĆ

29. 05. 2021. u 09:40

NOĆNI provod u klubovima zbog pandemije virusa korona gotovo da ne postoji već dve godine, pa ugostitelji apeluju na nadležne da im se tokom predstojeće turističke sezone omogući rad kako bi izbegli bankrot koji im je pred vratima.

БАНКРОТ НА ПРАГУ ДИСКОТЕКА: Црногорски угоститељи траже од надлежних да се ноћним клубовима дозволи рад

Foto Upbiro.me

Iz NVO "Ugostitelji Crne Gore" podsećaju da su noćni klubovi zatvoreni već duže vreme, a da su za državu gotovo nevidljivi, te da nikakvu pomoć nisu dobili.

- I dok su brojni sektori u prethodnom periodu dobijali pomoć, odnosno subvencije, noćni klubovi nisu dobili ni centa. Mislimo da je suvišno napominjati koliko je teško preživeti u okolnostima ekonomske krize izazvane pandemijom virusa korona, ali svesni složenosti zdravstvene situacije nismo se obraćali nadležnima - navode ugostitelji u saopštenju.

- Kako se nadležni stalno pozivaju na iskustva susedne Hrvatske, koja je prošle godine radila u sezoni i opet je otvorena, mislimo da bi trebalo da razmisle da nam dozvole rad.

Foto D. Milovanović

Ugostitelji ističu da su skoro dve godine bez subvencija i bez kreditiranja, jer se nalaze pod drugom šifrom delatnosti koju sistem ne prepoznaje.

- Ukoliko ne nađemo zajednički kompromis, pored toga što ćemo morati da zatvorimo klubove, Crna Gora će ostati i bez znatnog broja gostiju koji u našu zemlju dolazi upravo zbog raznovrsnog noćnog života, a samim tim i prihoda - stoji u saopštenju NVO "Ugostitelji Crne Gore".

MERE ZA UGOSTITELjSKE OBJEKTE

PREMA merama za sprečavanje širenja zaraze koje su trenutno na snazi ugostiteljskim objektima, osim noćnim klubovima, barovima i diskotekama, rad je dozvoljen do 23 časa. Živa muzika dozvoljena je samo u baštama i to od 19 do 22 časa.

Podsećaju da su predložili kampanju vakcinisanja zaposlenih, kako bi se smanjio rizik od širenja epidemije, te mole nadležne da razmotre njihove apele i obaveste ih u što kraćem roku kada će moći da rade, kako bi imali vremena za vakcinaciju osoblja, pripreme objekte za rad, obezbede potrebnu radnu snagu. Ističu da su spremni da poštuju sve propisane mere i uslove, verujući da ukoliko svi pokažu odgovornost - i zaposleni i gosti, može se očekivati uspešna sezonu.

- Uz poštovanje mera, zajedničku odgovornost, smatramo da ova priča može biti uspešna na obostranu korist, kako vlasnika, zaposlenih, gostiju i turista, tako i države kojoj je neophodan svaki evro od privrede kako bi mogla finansirati plate, penzije, socijalna i druga davanja - poručuju iz NVO "Ugostitelji Crne Gore".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu