КАРАЂОРЂЕВА ШНИЦЛА: Сви је волимо, а ево како се прави
Сваки залогај је гурмански доживљај, чисто уживање.
Састојци:
- 1кг свињског филеа
- 200гр кајмака
- со, уља довољно да потоне пола шницла
- брашно
Састојци за панирање:
- 6 кашика презли
- 6 кашика брашна
- со, бибер
- 2 јаја
За припрему кромпирића:
- 5,6 кромпира
- зачинска паприка
- со, бибер
- уље
- рузмарин
Тартар сос:
- сок од пола лимуна
- 3, 4 кисела краставчића
- око 250 гр мајонеза
- око 180гр павлаке
- першун
- мало соли
Припрема:
Кромпир ољуштите, исеците па га зачините са бибером, соли, паприком, уљем и рузмарином. Пеците у рерни на 200 степени Целзијуса око сат времена.
Месо за Карађорђеву шницлу добро истуците чекићем, посолите, премажите са кајмаком па умотајте у ролну.
Умутите јаја, а у две посебне посудите сипајте презле и брашно. Ролат најпре уваљајте у брашно, па у јаја, а онда у презле.
У дубљи тигањ сипајте већу количину уља и када се уље загреје спустите припремљене шницле. Пржите их равномерно уз повремено и лагано окретање, све док не порумене.. Када се добро испржи, оставите са стране да се оцеди масноћа.
Направите тартар сос тако што ћете киселе краставчиће изрендати, а першун исецкати па све помешати са лимуновим соком, мајонезом, павлаком и зачинима. Уживајте!
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МЛЕЧНА КРАЉИЦА: Сладолед торта је десерт који предивно освежава и уједно слади
04. 05. 2024. у 15:00
МОЖЕ БИТИ МРСНА И ПОСНА: Бечка пита - Преукусна и веома издашна посластица
04. 05. 2024. у 13:00
ПОХОВАНИ КАЧКАВАЉ: Помоћу овог трика ће сваки пут испасти савршено
04. 05. 2024. у 09:00
БИСКВИТИ СА СЛАНИНИЦОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Преукусни и спремни за 15 минута
01. 05. 2024. у 07:00
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"
У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.
22. 05. 2024. у 18:13
НЕВЕРОВАТАН СНИМАК ИЗ БЕОГРАДА: Велико невреме носило људе по улицама, не могу да се зауставе (ВИДЕО)
ПРАВИ потоп настао је синоћ на улицама Београда када се на престоницу сручило велико невреме.
22. 05. 2024. у 12:40
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)