"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Аналена Бербок лично претила земљама да гласају за резолуцију о Сребреници

Новости онлине

22. 05. 2024. у 15:53

МИНИСТАРКА спољних послова Немачке Аналена Бербок лично је претила земљама да гласају за резолуцију о Сребреници, сазнају "Новости".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Аналена Бербок лично претила земљама да гласају за резолуцију о Сребреници

Foto: Tanjug/AP

У четвртак, 23. маја, у Њујорку ће пред Генералном скупштином Уједињених нација бити гласање о резолуцији о Сребреници. Наша делегација, на челу са председником Србије Александром Вучићем, покушаће да се колико год може одупре документу који има намеру да на леђа Србије стави етикету геноцидне државе.

- Одговорићу им снажно и онолико храбро колико храбрости има. Све што имам храбрости, знања и снаге одговорићу им. И одговорићу им истинито. Одговорићу им, борићемо се. Наш народ није геноцидан народ - порука је председника Вучића.

Немци уводничари у УН

Иако се до последњег тренутка није знало да ли ће Немачка, због претешког историјског бремена које носи на својим плећима, представити нацрт спорног документа, српска делегација добила је информацију да ће представник Берлина на Ист Риверу бити једини који ће имати уводну реч и тражити подршку резолуцији.

Дакле, они који су покренули кланицу Другог светског рата, који су патентирали концентрационе логоре и гасне коморе, који су одговорни за смрт најмање 55 милиона људи, који су у Србији увели злогласну квоту 100 убијених Срба за једног убијеног војника Вермахта, који су стрељали ђаке у Крагујевцу... сада су уводничари у политичкој пресуди без преседана целом нашем народу!

Иначе, стална представница Немачке у УН Антје Лендертсе била је најактивнија у антисрпској кампањи прикупљања гласова за срамотни текст, ишавши лично у Кенију, те у латиноамеричке земље како би лобирала за његово усвајање. После њеног обраћања високом дому, очекује се одговор председника Вучића.

Сведочанства сведока и жртава рата у БиХ данас у УН

У Њујорку ће данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, бити одржана панел-дискусија „Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути“- сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (0)

НЕМАЧКА У ШОКУ ЗБОГ СОПСТВЕНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ: Ало! Подржавате пропаганду Владимира Путина!