БАЈДЕН ЈЕ БИО СПРЕМАН ДА МЕ ЛИКВИДИРА: Трамп у страху за свој живот - "Хтели су да доведу моју породицу у опасност"

Novosti online

23. 05. 2024. у 00:00

БИВШИ председник САД Доналд Трамп тврди да је Министарство правде (ДоЈ) желело да га убије, као и да је председник Џозеф Бајден био спреман да га "уклони и доведе његову породицу у опасност".

БАЈДЕН ЈЕ БИО СПРЕМАН ДА МЕ ЛИКВИДИРА: Трамп у страху за свој живот - Хтели су да доведу моју породицу у опасност

Фото: Танјуг/АП

Трамп је ово поручио на друштвеним мрежама и у мејлу за прикупљање средстава.

У мејлу за прикупљање средстава Трамп је навео да "они жуде да ураде незамисливо".

- Џо Бајден је био спреман да ме ликвидира и доведе моју породицу у опасност - написао је Трамп.

У објави на својој мрежи Truth Social бивши амерички председник је оптужио Министарство правде да је намеравало да против њега употреби "смртоносну силу".

- ДоЈ поквареног Џоа Бајдена, у свом незаконитом и неуставном нападу на Мар-а-Лаго, овластио је ФБИ да употреби смртоносну силу - поручио је он.

Гардијан наводи да се ово односи на налог за претрес који је извршен у августу 2022, када су агенти ФБИ у цивилу извршили рацију на Трампово имање Мар-а-Лаго у потрази за поверљивим документима које је он наводно одбио да преда влади.

У судском поднеску Трамповог правног тима, поднетом у мају, наводи се да је налог за претрес садржао "изјаву о политици у вези са употребом смртоносне силе", која подразумева да "службеници за спровођење закона Министарства правде могу користити смртоносну силу када је то потребно".

Цитат наведен у поднеску је очигледно преузет из политике Министарства правде у којој се наводи употреба силе у извршењу налога за претрес. 

Нескраћени текст политике гласи: „Службеници за спровођење закона и поправни службеници Министарства правде могу користити смртоносну силу само када је то неопходно, односно када службеник има разумно уверење да предмет такве силе представља непосредну смртну опасност или озбиљне физичке повреде службеника или друге особе.”

У саопштењу, ФБИ је описао употребу тих речи као ''стандардну изјаву о политици која ограничава употребу смртоносне силе и да нико није наредио да се предузму додатни кораци и по овом питању није било одступања од норме''.

БОНУС ВИДЕО: СЛОВАЧКИ ПРЕМИЈЕР ПРЕДВИЂА СОПСТВЕНИ АТЕНТАТ - Ова фрустрација ће довести до убиства

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

"СЛУШАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ И ЊЕГОВУ ОЦЕНУ СИТУАЦИЈЕ У УКРАЈИНИ" Финско-немачки бизнисмен поделио снимак Вучића: Остало је четири месеца

СЛУШАЈТЕ председника Србије и његову искрену оцену ситуације у Украјини, написао је финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком на Иксу, цитирајући председника Србије Александра Вучића.

16. 06. 2024. у 14:34

Коментари (2)

РЕВАНШ АЛБАНЦИМА ОД ГРОБАРА И ДЕЛИЈА: Ово се на ЕУРО 2024 десило дан након што се величала велика Албанија (ФОТО)