ЕВО КАКО ЛАКО И БРЗО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ КОБАСИЦЕ КОД КУЋЕ: Укусније и боље од куповних
Природне кобасице, без адитива и вештачких боја.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 450 г свињског меса
- 450 г јунетине
- 100 г сланине
- 1,5 кашичица морске соли
- 1 кашичица целог семена жуте горушице
- 1/2 кашичица бибера
- 1/2 кашичице италијанског зачина
- 1/2 шоље хладне воде
- 1 свињско црево
Припрема:
Добро исперите и оставите свињско црево да стоји у топлој води око сат времена. За то време издвојите једну четвртину и свињског и јунећег меса и исецкајте на ситне коцкице. Исто урадите и са сланином. Остатак меса добро самељите и помешајте.
У велику ванглу преспите и сецкано и млевено месо, додајте сланину и све зачине, прелијте леденом водом и све добро мешајте који минут.
Уз помоћ машине за месо и специјалног наставка, или коришћењем обичног левка сипајте припремљено месо у свињско црево, а потом га на места заврните у препознатљив облик кобасице.
Припремите плех за печење и обложите га папиром за печење.
Сваку кобасицу избоцкајте на пар места, и положите на плех.
Убаците у загрејану рерну и пеците око један сат на 180 степени. Оцедите вишак течности, окрените кобасице и пеците их још пет минута.
Препоручујемо
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ТОРТИЉЕ: Домаће тортиље су много укусније него куповне
16. 05. 2024. у 20:00
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају
СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.
20. 12. 2025. у 08:41
ВИДИТЕ СНИМАК - ШУТИРАЈУ ГА: Вујадин Савић нападнут у Београду - усред тржног центра (ВИДЕО)
БИВШИ фудбалер Црвене звезде наводно је нападнут у једном тржном центру у Београду.
18. 12. 2025. у 22:08
Коментари (0)