НАСУВО СА КРОМПИРОМ - ГРЕНАДИР МАРШ: Старо војвођанско јело од 3 састојка
Насуво са кромпиром је старо традиционално јело које се служи у Војводини. Рецепт је настао у Аустрији, под именом гренадир марш. Осмишљен је као јефтини рецепт за војнике који може лако да засити. За насуво са кромпиром су вам потребна само 3 састојка, а припрема је најлакша могућа. Можете да га служите као прилог, а одличан је предлог и за Ускршњи пост.
06. 04. 2024. у 07:00
СЛАДОЛЕД ОД ЈАГОДЕ НА ШТАПИЋУ: Потребна су само 4 састојка, а деца ће га обожавати
У топлим данима, можете да се освежите куповним сладоледом, или да изаберете бољу варијанту и да сами направите домаћи сладолед. Брзо се прави, здравији је, а што је најбоље од свега има пун укус воћа, а можете да користите било које друго воће по жељи.
05. 04. 2024. у 19:00
САЛАТА ОД ЛОСОСА: Раскошна и освежавајућа, савршена за вечеру
Салата од лососа са боровницама, лешницима, свежим поврћем и зачинима улепшаће сваки оброк.
05. 04. 2024. у 18:35
ПОСНЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ПОВРЋЕМ: Ваздушасте, лагане и заситне домаће кифлице филоване посним састојцима
Многи људи се устручавају да праве домаће кифлице, јер мисле како им тесто неће успети. Зато је битно да имате добар рецепт, а ми вам предлажемо да испробате и овај. Овако припремљене кифлице можете да једете и у току поста.
05. 04. 2024. у 18:18
КОЛАЧ ОД ШЕРБЕТА: Заборављен старински колач који буди сва чула
Феноменалан десерт прави се брзо и лако, а прави је рај за сладокусце.
05. 04. 2024. у 10:44
СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
НЕМА тог рецепта којем се више обрадујемо од оног који изискује само сједињавање састојака, који одмах иду у рерну.
05. 04. 2024. у 07:00
ПОСНА КИМ ЧОРБА: Брза припрема и јефтини састојци, веома укусна и освежавајућа
Чорба је одличан начин да се окрепите , може да буде и као комплетан оброк, јер је изузетно заситна и хранљива.
04. 04. 2024. у 17:32
"ЛАЖНА" КРЕМПИТА: Лако се прави, а укус је фантастичан
Предлажемо вам лакшу верзију омиљеног колача, а то је лажна кремпита. Уместо кора се користи кекс, а фил се прави од желатина са укусом јагоде и лимуна. Занимљив и једноставан, овај колач ће вас освојити на први залогај.
04. 04. 2024. у 15:30
МЕСНА ШТРУДЛА: Популарно јело од млевеног меса
МЕСНА штурдла прави се од млевене говедине и врло је издашна. Можете да је правите у време великих породичних окупљања и послужите је уз кромпир, печени или кувани.
04. 04. 2024. у 12:14
РЕЦЕПТ ЗА НЕОДОЉИВЕ БЕЛГИЈСКЕ ВАФЛЕ: Можете их спремити за доручак и тако ће замирисати цела кућа
ДОБРО нам је познат бакин колач или галете. Мекана посластица која очарава једноставношћу, а и у Белгији се може пронаћи сличан слаткиш.
04. 04. 2024. у 07:00
ПЕКУ СЕ САМО 20 МИНУТА: Направите најбоље домаће земичке, идеалне за сендвич или доручак
ЗЕМИЧКЕ можете да служите као замену за хлеб, али су одличне и када желите да направите бургере.
03. 04. 2024. у 07:00
"КОЛАЧ МИЛИОНЕРА": Посластица од карамеле и чоколаде која ће вас распаметити
Рецепт за коре за колач од сипљивог теста, први пут се појавио раних 70-их у аустралијском женском часопису "Women’s Weekly", под називом "Колач милионера".
02. 04. 2024. у 15:00
СЛАТКИ ХЛЕБ С КОКОСОМ: Одличан је за доручак или ужину
Рецепт за слатки хлеб који осваја укусом, а можете га конзумирати самог или с намазом по жељи.
02. 04. 2024. у 11:00
СЛАСНИ ГИРОС: Имаћете осећај као да сте на мору у Грчкој, неодољиво укусан
ГИРОС је многима једно од омиљених брзих јела, а ево како да га спремите код куће и да буде савршено укусан.
02. 04. 2024. у 09:00
ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана
Хрскавих кора и сочног надева, идеална за дане Ускршњег поста.
02. 04. 2024. у 07:00
САВРШЕН РУЧАК ЗА ПРВЕ ПРОЛЕЋНЕ ДАНЕ: Прави посни оброк - Паприке пуњене кромпиром и грашком
ПАПРИКЕ пуњене кромпиром и грашком су оброк који ћете често да правите током поста.
01. 04. 2024. у 11:00
СОЧНЕ, УКУСНЕ И - ПОСНЕ: Пробајте лазање са спанаћем и шампињонима
ПОСНЕ лазање са спанаћем и шампињонима праве се са посним корама и посним бешамел сосом.
01. 04. 2024. у 07:00
НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом
НЕРЕТКО се дешава да нам остане стари хлеб, који онда бацамо.
31. 03. 2024. у 06:45
НЕОДОЉИВЕ ШАМ РОЛНЕ: Старински рецепт за нове генерације - Хрскаве споља, а кремасте унутра
ШАМ РОЛНЕ - Лепе су на око, а још лепши укус имају.
30. 03. 2024. у 15:00
ЈЕЛО ИЗ РЕРНЕ: Шницле са поврћем, печене у рерни, невероватно сочне и укусне
Овај ручак ћете имати за два дана.
30. 03. 2024. у 12:00
ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна
Најстарија пита од домаћих кора и сочног фила која се правила у доба старе Југославије.
30. 03. 2024. у 07:00
МЕДОВИК ТОРТА: Чувена руска посластица, чудесан спој медених кора и кремастог фила
Медовик колач иако изгледа као да га је компликовано спремити, уопште није. Јако се брзо прави и вреди сваког труда. Савршен спој укуса меда и маскарпоне сира на танким корицама натераће вас да се заљубите у њега на први залогај.
29. 03. 2024. у 14:47
ЈЕДНОСТАВАН ЗА ПРИПРЕМУ, ОДЛИЧНОГ УКУСА: Посни намаз са тиквицом и печеном паприком
У току је Васкршњи пост, а рецепата за доручак и вечеру никад доста.
29. 03. 2024. у 07:00
БАВАРСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И КОБАСИЦЕ: Њена припрема је врло једноставна, а одушевиће све праве гурмане
Баварска кухиња синоним је за јаку домаћинску храну, која умногоме подсећа на нашу трпезу. Кобасице су незаобилазан део њихове традиције и спремају се на безброј начина.
28. 03. 2024. у 14:41