RECIKLIRAJ ZA GAVRILA: Humanitarna akcija za pomoć teško bolesnom dečaku, kome je neophodna najskuplja terapija na svetu (FOTO)

A. V. V.

19. 05. 2021. u 18:30

HUMANITARNU akciju "Recikliraj za život" pokrenula je GO Savski venac u saradnji sa JKP "Gradska čistoća" u osnovnim školama na teritoriji ove opštine.

РЕЦИКЛИРАЈ ЗА ГАВРИЛА: Хуманитарна акција за помоћ тешко болесном дечаку, коме је неопходна најскупља терапија на свету (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Sva prikupljena sredstva biće uplaćena na račun za lečenje dečaka Gavrila Đurđevića iz Kragujevca, koji boluje od teške bolesti - spinalne mišićne atrofije. U subotu, 22. maja, stanovnici ove lokalne samouprave moći će od 8.00 do 16.00 sati da donesu reciklabile iz svog doma.

Ova akcija održavaće se u OŠ "Vojvoda Mišić", OŠ "Radojka Lakić", OŠ "Isidora Sekulić", OŠ "Stefan Nemanja", OŠ "Petar Petrović Njegoš" i OŠ "Vojvoda Radomir Putnik". Kako je saopšteno iz GO Savski venac, cilj je da se plastika, papir i limenke recikliraju i pretvore u novac, koji se prosleđuje na račun malog Gavrila.

- Tako se na praktičnom primeru pokazuje da plastične flaše, stare novine, limenke papir i drugi reciklabili nisu otpad, već roba i "skriveni novac". JKP "Gradska čistoća" će prikupljeni reciklabil transportovati, razvrstati, premeriti i potom otkupiti od porodice Đurđević. Gavrilo bi, zahvaljujući solidarnosti i angažovanju građana Savskog venca, praktično "zaradio" neophodni novac za najskuplji lek na svetu koji za njega znači šansu za normalan život - navodi se u saopštenju.

Gradska opština Savski venac i JKP Gradska čistoća pozivaju građane sa teritorije ove lokalne samouprave da se priključe akciji, izdvajaju reciklabile od ostalog komunalnog otpada koji stvaraju u svom domaćinstvu. Zatim da prošetaju do dvorišta obrazovnih ustanova i donesu sakupljeni reciklabil koji će donirati kao poklon malom Gavrilu.

VIDOVIĆ: DAJEMO PRIMER DECI

OVOM akcijom želimo da se kroz reciklažu udružimo i motivišemo jedni druge i podstaknemo na solidarnost. Cilj nam je da decu učimo da nije svaki otpad smeće, već da se razvrstavanjem dobijaju resursi, odnosno roba i time razvijemo njihovu svest o bitnosti recikliranja i zaštite životne sredine - rekao je predsednik opštine Miloš Vidović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a