MATEMATIKA I MUZIKA: Uz promociju knjige i koncert

B.B.

19. 05. 2021. u 11:59

U SKLOPU manifestacije Centra za promociju nauke - "Maj mesec matematike", u zadužbini Ilije M. Kolarca će u subotu u 18 časova, biti održana promocija knjige "Iza kulisa stvaralaštva", pijaniste Karola Befe i matematičara Sedrika Vilanija.

МАТЕМАТИКА И МУЗИКА: Уз промоцију књиге и концерт

Iza kulisa stvaralaštva

Befe i Vilani će, u autentičnom dijalogu o stvaranju u oblasti matematike i muzike, odgovarati na pitanja - Kako i odakle dolaze ideje? Da li su kreativnoj slobodi potrebna ograničenja? Kakvu ulogu imaju rituali u razvoju misli? Kroz razgovor dugogodišnjih prijatelja i saradnika, ocrtavaju se portreti dvojice velikih umova, koji nam pomažu da razumemo njihove ličnosti, rad i njihov jedinstveni put.

Nakon razgovora i potpisivanja knjige, Karol Befa će u 20 časova, održati koncert klavirskih improvizacija. Umetnik će improvizovati na teme koje predlaže publika - to može biti reč, asocijacija ili neka izmišljena situacija.

Ulaz na promociju knjige i koncert je slobodan, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Za sve one koji neće moći da prisustvuju događaju omogućen je direktan prenos.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna