U FEBRUARU PROSEČNA PLATA 77 HILJADA DINARA: Evo ko je zaradio najviše para

J.D.

28. 04. 2021. u 16:50

PROSEČNA zarada Beograđana u februaru ove godine iznosila je 77 hiljada dinara. Prema podacima statističara iz Sekretarijata za upravu, najviše plate u drugom mesecu ove godine ali i tokom cele prethodne beleže se u opštini Vračar.

У ФЕБРУАРУ ПРОСЕЧНА ПЛАТА 77 ХИЉАДА ДИНАРА: Ево ко је зарадио највише пара

Foto D. Milovanović

Prosečna neto primanja stanovnika ove opštine u februaru iznosila su 101.591 dinara, dok su najniža primanja i dalje među stanovnicima Sopota. Stanovnici sa teritorije ove opštine u februaru su ostvarili prosečna primanja od 51.918 dinara.

Takođe, kada se uporede brojke sa podacima od prošle godine prosečna neto zarada veća je za 6,8 odsto. Na drugom mestu po zaradama u februaru bili su stanovnici Starog grada sa prosečnom zaradom od 99.181 dinara, a na trećem Novog Beograda sa 98.777 dinara. Kada se uporede podaci sa januarom ove godine, Starograđani su pretekli Novobeograđane koji su tokom cele prošle godine bili na vodećoj drugoj poziciji.

Duplo manje zaradili su žitelji Mladenovca odnosno 52.447 dinara. Zarade su oscilirale u zavisnosti od opštine, ali i od delatnosti kojima su se sugrađani bavili. U Grockoj je zabeležena prosečna zarada od 54.583 dinara, a slična primanja beleže se i u Surčinu i Barajevu koji su uvek na dnu tabele.

Prema podacima iz januara, ali i cele prošle godine vodeće pozicije su uglavnom bile na opštinama Vračar, Novi Beograd i Stari grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)