VRTIĆ POSLE 50 GODINA: Na jesen gradnja nove predškolske ustanove u Batajnici

S. V.

22. 04. 2021. u 12:40

U ZEMUNSKOM naselju Batajnica na jesen počinje gradnja novog vrtića.

ВРТИЋ ПОСЛЕ 50 ГОДИНА: На јесен градња нове предшколске установе у Батајници

Foto: Gufl mapa

Posle gotovo pola veka, mališani ovog dela Zemuna dobiće novu predškolsku ustanovu. Kako "Novosti" saznaju, objekat od oko 2.000 kvadrata biće u Ulici kralja Stefana Tomaša i imaće mesta za oko 270 dece.

Iako u Batajnici postoje već tri vrtića u koja idu deca, ovi objekti nemaju dovoljno kapaciteta za oko 500 mališana koji ispunjavaju uslove, ali nemaju gde da idu, već ih roditelji vode u neki od vrtića koji su bliži centru Zemuna.

- Lokacija budućeg obdaništa je relativno blizu centra Batajnice - kaže naš sagovornik. - Postoji velika potreba za gradnjom vrtića u Batajnici, planirano je da Opština Zemun napravi projekat, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja će finansirati radove, a Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda će biti zadužena za nadzor tokom realizacije. Trenutno se radi na prikupljanju neophodne dokumentacije, sledi parcelacija i eksproprijacija zemljišta koju radi Direkcija, pa se očekuje da građevinski radovi počnu u drugoj polovini godine.

BEZBEDNOST

KADA vrtić bude izgrađen u ovom delu Batajnice, biće obnovljena kompletna ulica u kojoj će nići ovaj predškolski objekat. Biće urađeni i neophodni prilazi obdaništu, a ceo kompleks biće ograđen kako bi mališani bili bezbedni.

Parcela za gradnju novog objekta u Ulici kralja Stefana Tomaša ima oko 60 ari i sada je prazna. Novi, moderni vrtić biće opremljen i sagrađen u skladu sa važećim standardima, imaće jedan sprat i prostrano dvorište sa zelenilom.

Tu će biti posađeno drveće, a mališanima će na raspolaganju biti i mobilijar za igru.

RADOVI U OBRENOVCU I BARIČU

OBRENOVAC će u narednom periodu dobiti dva nova vrtića, čime će biti rešen problem manjka mesta za upis. Radovi na predškolskoj ustanovi u Belom Polju su uveliko u toku, a uskoro će biti postavljen kamen temeljac i za obdanište u Bariču.

- Vrtić u Belom Polju će imati 200 mesta za upis dece različitog uzrasta, a predviđene su po tri jaslene i vrtićke grupe, kao i dve predškolske - rekao je Dragan Blažić, pomoćnik predsednika opštine. - Više od 60 odsto građevinskih radova je već završeno, a opremanje objekta je planirano u julu. Vrtić u Bariču imaće oko 1.800 metara kvadratnih, sa više od 200 raspoloživih mesta za upis dece.

Tokom radova, deca iz Bariča biće smeštena u novoizgrađen vrtić u Belom Polju. Obdanište će se graditi oko godinu dana. (B. B.)

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)