VOZILA U KOLONAMA ZBOG 50 METARA PUTA: Nadvožnjak u Mladenovcu rekonstruišu od prošlog leta, pomaka nema

S. B. MILOŠEVIĆ

19. 04. 2021. u 09:53

MLADENOVČANI već pola godine ne mogu preko nadvožnjaka nad prugom, koji spaja centar opštine sa Selters banjom. Konstrukciju dugu 50 metara JP "Putevi Srbije" nikako da rekonstruišu, iako je najbrža veza sa selima Koraćica, Markovac, Velika Ivanča...Zato ljudi mesecima kruže i po nekoliko kilometara, jer se preko njega ne može. Problem je što se zbog zatvaranja ovog puta zakrči drugi prilaz gradu, Gazela, pa vozači stoje i po pola sata na deonici dugoj 500 metara.

ВОЗИЛА У КОЛОНАМА ЗБОГ 50 МЕТАРА ПУТА: Надвожњак у Младеновцу реконструишу од прошлог лета, помака нема

Mladenovački nadvožnjak / Privatna arhiva

Iz JP "Putevi Srbije" kažu da je završen deo projektno-tehničke dokumentacije i to za prvu fazu radova.

- Prva faza obuhvata radove na prilaznim konstrukcijama nadvožnjaku preko pruge u Mladenovcu, na deonici državnog puta drugog reda. U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu radova, koji će se izvoditi na glavnoj konstrukciji nadvožnjaka. Javnost će blagovremeno biti obaveštena o početku prve faze radova - kažu u "Putevima".

U ovom preduzeću, podsećamo, 8. februara su kazali da je u toku izrada projektne dokumentacije, a očekivani početak radova je početkom aprila ove godine.

Sada izgleda da im je trebalo šest meseci da urade dokumentaciju za prvu fazu, i to za pristupne saobraćajnice. Postoji bojazan da će im isto toliko trebati i za drugu, odnosno za sam nadvožnjak.

Ovaj most preko pruge bio je u lošem stanju godinama, a onda je njegova sanacija počela krajem proleća 2020. godine. Tokom leta, kada su radovi na sanaciji počeli, prolazilo se naizmenično. Da nema radnika, da obnova sporo ide, Mladenovčani su bili svedoci svakog dana. Napretka nije bilo,a putari su se povukli. Uočena su nepredviđena oštećenja u konstrukciji mosta, koja zahtevaju obimnije radove za koje je bilo neophodno izraditi novi projekat. Saobraćaj je u novembru 2020. preko nadvožnjaka obustavljen iz bezbednosnih razloga.

FORMIRAJU SE VELIKE KOLONE

ZBOG zatvaranja nadvožnjaka sada obilazimo više od tri kilometara jer moramo preko "Gazele". I sam obilazak nije toliki problem koliko gužva, jer je kolona vozila tolika da 500 metara prelazimo po 25 minuta. Najveće zakrčenje je upravo na ulasku u Mladenovac, u Drapšinu - kažu sugrađani.

KAŠNjENjE AUTOBUSA KA PRESTONICI

ZBOG vremena koje je sada potrebno vozilima javnog prevoza da obilaznim putem stignu s jednog na drugi kraj Mladenovca, autobusi kasne. Osim tih gradskih, na muci su i vozači međugradske linije 493 koja ide za Beograd, a koji takođe zbog zastoja i kolona "zaglave" na delu od "Drapšina" do autobuske stanice u centru Mladenovca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)