MARKIRAJU STANOVE ZA OBIJANJE? Žitelji novobeogradskih blokova zabrinuti za svoju bezbednost zbog čudnih oznaka kraj ulaznih vrata

G. NOVAKOVIĆ

31. 03. 2021. u 06:47

KRSTIĆI, brojevi i drugi simboli na zidovima ispred stanova u novobeogradskim blokovima 45 i 64, toliko su zabrinuli žitelje ovog dela grada, da su crteže prijavili policiji.

МАРКИРАЈУ  СТАНОВЕ ЗА  ОБИЈАЊЕ? Житељи новобеоградских блокова забринути за своју безбедност због чудних ознака крај улазних врата

Foto V. Danilov

Kako je za "Novosti" potvrđeno iz MUP, službenici intenzivno rade na rasvetljavanju svih okolnosti povodom ovih incidenata, te će više informacija biti poznato u narednom periodu.

Već nekoliko dana unazad, stanari novobeogradskih blokova pokušavaju da otkriju šta bi mogli da znače različiti simboli kraj zvona ispred ulaznih vrata. Društvenim mrežama počele su da kruže fotografije tastera iznad kojih je jedva primetno iscrtan krstić, ili su ispisani brojevi. Zasada, preovladava mišljenje koje uznemirava veliki broj ljudi - da stanove tipuju provalnici. Kako se može videti u komentarima, a što dodatno probuđuje sumnju u ovaj scenario, jeste da su mnogi imali situacije da ih danima neko zove fiksnm telefonom, i kada se jave, osoba sa druge strane žice odmah prekine vezu. Osim toga, skoro po pravilu, za ovakve oznake biraju se zgrade koje nemaju video-nadzor.

ŠIRE DALjE

SUGRAĐANI su svoje iskustvo podelili sa komšijama iz zgrada, na vajber-grupama, ali i u javnim grupama na "Fejsbuku". Tako se može videti da su, osim na Novom Beogradu, slučajevi neobičnog označavanja primećeni i na Opštini Čukarica, u naselju Žarkovo.

A da se čini kako taj koji crta, nema jasne kriterijume, svedoči jedan od komentara stanara iz Bloka 45.

Foto Arhiva

- Na spratu je prazan stan gde je živela baka, koja je preminula, i tu sigurno niko ne otvara i krstića nema. Ja sam skoro stalno kod kuće sa detetom poslednjih godinu dana, pa mi je zid obeležen. Doduše, ne otvaram nepoznatim ljudima kada zvone, ali čuje se kada ima nekoga u stanu - napisala je Marija.

Osim mogućnosti provale, žitelji ne isključuju ni to da su možda čistačice sebi naznačile kome da ne traže vodu za pranje zgrade. Isto tako, može se pročitati da se sumnja baca i na promotere kablovskih operatera, ali i na dečju šalu. U međuvremenu, stanari su oznake obrisali, a slučajeve prijavili nadležnim organima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024