ZATVOREN JOŠ JEDAN VRTIĆ U BEOGRADU: Prijave zbog nepravilnosti u radu, evo koji propisi nisu ispoštovani

Novosti online

17. 02. 2021. u 15:17

PROSVETNA inspekcija Grada Beograda donela je danas rešenje o privremenoj zabrani rada vrtića "Moj mali svet 1" na Vračaru, zbog uočenih nepravilnosti u radu tokom vanrednog inspekcijskog nadzora, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

ЗАТВОРЕН ЈОШ ЈЕДАН ВРТИЋ У БЕОГРАДУ: Пријаве због неправилности у раду, ево који прописи нису испоштовани

Foto: S. Mladenoski

– Najveća zamerka inspekcije je nepostojanje medicinske sestre-saradnika u vrtiću, na šta stalno upozoravamo jer tako nešto ne sme da se događa. Osim toga, vrtić ne poseduje dokaz da je ustanova ispunila sve protivpožarne uslove u skladu sa propisima, što su prekršaji koji kao posledicu moraju da imaju zatvaranje sve dok se nepravilnosti ne otklone – rekao je Gak.

On je objasnio da je inspekcijski nadzor ove ustanove sproveden vanredno, odnosno nakon prijave.

– Dobro je da su ljudi počeli u većoj meri da prijavljuju svaku sumnju u regularnost poslovanja privatnih vrtića jer je to jedini način da inspekcija reaguje mimo redovnih godišnjih kontrola – rekao je Gak.

Istakao je da vlasnici i direktori privatnih predškolskih ustanova u Beogradu, koji su u sistemu subvencija Grada, moraju da shvate ozbiljnost sektora i odgovornost koju imaju kada im roditelji povere decu. Kako je rekao, kada je bezbednost dece u pitanju, kao što je slučaj u ovom vrtiću, nikakvi propusti neće se tolerisati, piše Beoinfo.

– Jednostavno, nema mesta zaobilaženju propisa i zatvorićemo svaki vrtić u kojem se tako nešto ustanovi – poručio je Gak.

On je dodao da je od početka godine ovo treći privatni vrtić koji je zatvoren nakon vanrednih inspekcijskih kontrola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)