KOMŠIJE OTRGLI OD VATRE: Opština Čukarica slavi svoje žitelje Milana Jankovića i Bojana Ivkovića

G. N.

13. 02. 2021. u 11:40

NISU marili za svoje živote kada su početkom februara upali u stan zahvaćen požarom i spasli troje ljudi. Još se oporavljaju jer su se nagutali dima.

КОМШИЈЕ  ОТРГЛИ  ОД ВАТРЕ: Општина Чукарица слави своје житеље Милана Јанковића и Бојана Ивковића

Foto Privatna arhiva

Terapija u hiperbaričnoj komori deo je svakodnevice Milana Jankovića (32) i Bojana Ivkovića (34). Ali sve će to proći. Važno je da su svi stanari Brdovite 12 i danas na broju.

Čelnici Opštine Čukarica prepoznali su herojstvo dva mlada Beograđanina, te je juče bila organizovana svečanost na kojoj su im uručne zahvalnice. Ta noć 2. februara ostaće zapamćena svakako zauvek. Naročito za Milana, čije su supruga i jednoipogodišnja ćerkica takođe završile u bolnici.

ZBLIŽILA IH POPLAVA

PORODICA koju je Milan spasavao obožava njegovu bebu i često se posećuju. Kako Milan kaže, reč je o divnim ljudima. Pre nekoliko godina, njihov sprat pogodila je poplava, a njihov i Milanov stan pretrpeli su najveću šteteu. Ova nedaća ih je zbližila. Posle nedavne nevolje, njihova veza je neraskidiva.

- Te večeri čuli smo lupkanje u radijatorima - priseća se Milan. - Probudio nas je miris dima, shvatio sam da nešto nije u redu kod komšija prekoputa nas, majka i dva sina stanuju tu.

U hodniku ispred vrata zatekao je komšinicinog mlađeg sina u polusvesnom stanju. Vrata su se zatvorila, te je Milan morao da ih razvali kako bi pronašao još dvoje suseda. Nedaleko od ulaza je ležala u nesvesti majka.

PODVIG Bojan Ivković, Milan Janković i Srđan Kolarić, Foto Privatna arhiva

Tada je dotrčao Bojan i prijatelju iz srednje škole pomogao u spasavanju života. Kada su u Milanov stan smestili komšije, vatra je počela da se razbuktava i ulaz na vrata više nije bio moguć. Zato je Milan odlučio da do komšije koji je ostao u stanu dođe preko terase.

- Puzao sam, zvao ga. Komšija je spavao. Zbog vatre je počeo i plafon da otpada. Bojan mi je pomogao da ga iznesem. U međuvremenu su došle policijske patrole, koje su me odgovarale od ulaženja, ali nisam ih slušao - prepričava nam Milan.

Iako se isprva činilo da je sve u redu, i Milanova porodica završila je u bolnici. Beba je neko vreme bila na kiseoniku, zbog dima. Spaseni majka i stariji sin i dalje su na bolničkom lečenju, i njihov oporavak će potrajati.

Kako smo nezvanično saznali, uzrok požara su neispravne instalacije, koje su tinjale tokom celog dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

KRUG OKO SLONARE TRČI 150 MALIŠANA: U zoološkom vrtu na Kalemegdanu u subotu još jedan dečji maraton