INTERVJU Dragan Pantelić: I Kaluđerica dobija mrežu

Jelena DINČIĆ

12. 02. 2021. u 14:04

TOKOM ove godine na teritoriji opštine Grocka započeće izgradnja dva nova vrtića, u Umčarima i Vinči, za koje se u narednim mesecima očekuje izrada projektne dokumentacije.

ИНТЕРВЈУ Драган Пантелић: И Калуђерица добија мрежу

Foto Privatna arhiva

Za ovaj posao izdvojeno je 3,5 miliona, a sve u komunikaciji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu. Ove godine biće obnovljeni i adaptirani svi klubovi za penzionere, otvoreni novi dečji parkovi u svim mesnim zajednicama, ali i nove teretane na otvorenom - najavljuje Dragan Pantelić, predsednik Opštine.

- Radićemo i na poboljšanju vodosnabdevanja, kao i na izgradnji sekundarne mreže u Vrčinu.

Za Opštinu Grocka posebno je važna izgradnja kanalizacione mreže i prečistača za preradu otpadnih voda u Kaluđerici, o čemu se na nivou Grada vode razgovori sa Evropskom investicionim bankom.

U kakvom stanju ste "primili" Opštinu od svoje prethodnice Živadinke Avramović?

- Između bivše predsednice Opštine i mene nije izvršena primopredaja, na čemu sam, stupivši na funkciju, lično insistirao i zbog toga sam podneo zahtev da gradska uprava uradi internu reviziju kako bih na najbolji mogući način krajnje objektivno mogao da dobijem finansijske izveštaje, uputstva i sagledam faktičko stanje. Istog dana kada sam imenovan, obrazovao sam i komisiju čiji je zadatak bio da sačini kompletan izveštaj o predmetima svih odeljenja opštinske uprave. Revizija je u toku i o stanju i poslovanju Opštine pre mog dolaska biće dostavljen izveštaj. Bitno je da Opština nije kreditno zadužena.

Šta će, među najvažnijim projektima, tokom ove godine biti urađeno?

- Prvi put u istoriji opštine sproveli smo anketu putem koje su naši sugrađani mogli da kandiduju svoje potrebe za bolji i kvalitetniji život, što su oni ozbiljno shvatili i poslali neverovatnih 8.207 predloga i sugestija. Tako ćemo ove godine za putnu infrastrukturu izdvojiti oko 107 miliona dinara, za poboljšanje i kvalitetnije vodosnabdevanje 45 miliona, a četiri miliona dinara za izradu projektne dokumentacije za izgradnju sekundarne mreže u Vrčinu.

Koji je trenutno najsloženiji posao na teritoriji opštine Grocka?

- To je svakako uređenje svih vidova infrastrukture. Kako su to radovi koja traže velika finansijska ulaganja, obezbeđenu projektnu dokumentaciju, određeni vremenski period, a naročito u segmentu koji se odnosi na izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, bitno je da naglasim da ćemo poštovati dinamiku Plana razvoja i da će sve što je za ovu godinu planirano biti i realizovano.

Foto Privatna arhiva

Da li je u planu sanacija glavne saobraćajnice u Kaluđerici?

- Svakako da je u planu, ali u ovom trenutku o samom početku radova ne mogu da se izjasnim, jer će o tome odlučiti JP "Putevi Srbije", koje održava ovu deonicu.

SEDAM MILIONA EVRA ZA RITOPEK

IZRADA projekta za izvođenje radova u Ritopeku je u završnoj fazi i plan je da se u maju počne sa izvođenjem radova. Rok za izvođenje je šest meseci, što znači da će meštani Ritopeka na jesen dobiti vodu za piće - dodaje Pantelić.

- Projektovana dužina vodovodne mreže iznosi 7,3 kilometra, a za puštanje u sistem biće izgrađen rezervoar i prekidna komora. Vrednost ove investicije je sedam miliona evra.

Šta Opština priprema za najmlađe sugrađane?

- Osim predškolskih ustanova, izgradićemo novu osnovnu muzičku školu u Grockoj. Takođe, u planu je otvaranje područnog odeljenja u Umčarima. Ono što nas posebno raduje jeste rekonstrukcija Osnovne škole "Ilija Garašanin", koja podrazumeva kompletnu zamenu krova, fasade i stolarije, za šta je Grad izdvojio 53 miliona dinara. Raduje me i to što će najverovatnije tokom sledeće godine najveća osnovna škola u Beogradu, OŠ "Nikola Tesla" u Vinči, konačno dobiti i novu, rekonstruisanu fiskulturnu salu.

Da li je tačno da je vaš zamenik Ivan Paunić podneo ostavku i da nećete imenovati novog zamenika?

- Tačno je da je moj zamenik podneo ostavku. Zbog angažovanja u KK Lokomotiva u Rusiji, nije u mogućnosti da obavlja funkciju zamenika. Na narednoj sednici Skupštine opštine Grocka imenovaću novog zamenika.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)