POČELO RUŠENJE BESPRAVNOG OBJEKTA U KRUNSKOJ: Zgrada pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture nadzidana bespravno (FOTO)

Š. M.

09. 02. 2021. u 11:42 >> 13:45

RADNICI Beograd puta jutros oko 10 sati počeli su rušenje dva nelegalno sazidana sprata na objektu u Krunskoj 79 na Vračaru.

ПОЧЕЛО РУШЕЊЕ БЕСПРАВНОГ ОБЈЕКТА У КРУНСКОЈ: Зграда под заштитом Завода за заштиту споменика културе надзидана бесправно (ФОТО)

Foto: M. Anđela

Na terenu će svakodnevno biti prisutno desetak radnika ovog preduzeća, koji bi trebalo da završe posao do 1. aprila, ukoliko i vremenski uslovi to dozvole. Kako za Novosti ističe Darko Babić iz Beograd puta, za saobraćaj će do završetka radova biti zatvorena jedna traka u Krunskoj ulici, ona u smeru ka Beogradskoj.


-Preduzeli smo sve preventivne mere, kako bi obezbedili radove - ističe on. - Večeras ili ujutru će jedan deo ulice biti zatvoren. Radove ćemo izvoditi ručno, bez mehanizacije. Samo ćemo u jednom trenutku od Zelenila pozajmiti korpu, kada za to bude bilo potrebe. Posao je kompleksan i treba vremena da sve bezbedno bude završeno.

Da je počelo rušenje objekta u Krunskoj 79, objavio je na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Zgrada koja je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograd nadzidana je bespravno.

- Pratite samo narednih dana ko će sve da traži moju ostavku i da me smenjuje. I kako će tu kampanju da plaća građevinska mafija. Ovakvi kao i oni koji ne mogu da legalizuju svoje bespravne objekte koje su gradili tako što su krali od države. Kao i danas u Krunskoj uvek ću biti na strani građanki i građana koliko god da me to koštalo - napisao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!