ZATVOREN VRTIĆ „ZAMAK": Posle nemilih scena i grubog postupanja sa decom, nadležni prelomili

B. B.

25. 01. 2021. u 16:38

PROSVETNA inspekcija Grada Beograda donela je danas rešenje o privremenoj zabrani rada predškolske ustanove „Zamak" na Voždovcu u kojoj je kamerama zabeleženo grubo, nestručno i nesavesno ophođenje prema deci, saopštio je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

ЗАТВОРЕН ВРТИЋ „ЗАМАК: После немилих сцена и грубог поступања са децом, надлежни преломили

Foto: N. Skenderija

Sekretar Slavko Gak rekao je da je danas okončan inspekcijski nadzor u ovoj ustanovi te da su inspektori konstatovali niz nepravilnosti zbog kojih je usledila mera zatvaranja.

- Od sutra zvanično ovaj vrtić ne radi. U rukama gradske prosvetne inspekcije je mera privremenog zatvaranja ali će predmet biti prosleđen Ministarstvu prosvete na dalje postupanje nakon čega očekujem da vrtić bude i trajno zatvoren - rekao je Gak.

Kako je rekao, u tom slučaju to bi bilo prvo trajno zatvaranje nekog vrtića u Beogradu otkad Grad Beograd subvencioniše deo troškova boravka dece u ovim ustanovama.

Nakon završene vanredne kontrole u ovom vrtiću Prosvetna inspekcija Grada Beograda je konstatovala da ustanova nema dovoljan broj vaspitača i medicinskih sestara-vaspitača za broj upisane dece, budući da je zaposleno četiri umesto osam vaspitača koliko bi ih moralo biti po zakonu u toj ustanovi, da nisu angažovani stručni saradnici, pre svega medicinska sestra-saradnik na poslovima nege i preventivne zdravstvene zaštite a da zaposleni vaspitači nemaju položen stručni ispit, odnosno nemaju licencu za rad.

Sve ovo zahteva prosleđivanje na dalji stručno-pedagoški nadzor Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

- Ovakvo ponašanje je nedopustivo. Insistiraću da svi odgovorni budu najstrože kažnjeni - zaključio je Gak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života