PAUZA ZA RAKOVIČKI KARNEVAL: Zbog smanjenog budžeta opština neće biti u mogućnosti da organizuje prepoznatljivu manifestaciju

G. N.

13. 01. 2021. u 07:52

GRADSKA kasa biće "lakša" u predstojećoj godini za oko 19 milijardi dinara, koliko je smanjen budžet namenjen beogradskim lokalnim samoupravama.

ПАУЗА ЗА РАКОВИЧКИ КАРНЕВАЛ: Због смањеног буџета општина неће бити у могућности да организује препознатљиву манифестацију

Foto Tanjug

Tako će Gradska opština Rakovica morati da se "stisne" i odustane od organizovanja manifestacija koje su je činile prepoznatljivom na mapi glavnog grada, kao što je čuveni karneval. Ipak, raspodela novca biće takva da smanjenje od oko 126 miliona dinara građani ovog dela prestonice ne osete.

Od Grada će Rakovica dobiti na korišćenje skoro 510 miliona dinara. Sa tim prihodom, u narednoj godini raspolagaće sa ukupno 528.771.336 dinara. Kako napominju nadležni iz Oštine, tekući budžet je oko 20 odsto manji nego prvi prošlogodišnji.

- Gradska opština Rakovica je i 2020. godinu završila sa značajno manjim budžetom u odnosu na to kako je bilo planirano krajem 2019. godine - kažu u Rakovici. - Ovoga puta znali smo odmah čime raspolažemo za 2021. pa smo pažljivim planiranjem uspeli da nastavimo finansiranje svih najvažnijih projekata.

ULAGANjE U SPORT I KULTURU

NASTAVIĆE se sa finansiranjem projekata na području Gradske opšine Rakovica  za koje se prijavljuju sportski klubovi, kulturno-umetnička društa, udruženja i pojedinci.

Rakovički karneval, Uskršnji bazar, manifestacija Rakovičko leto, obeležavanje Dana Rakovice. Sve će biti stavljeno na pauzu, jer sredstva za održavanje ovih događaja nisu predviđena. Kako su nam rekli u Opštini, osim što je ostvarena ušteda, na taj način doprinosi se i borbi protiv pandemije, jer se izbegava održavanje događaja na kojima prisustvuje veliki broj ljudi.

- Posebno smo ponosni što socijalna izdvajanja u ovoj godini, veća za dva miliona dinara - ističu u Opštini.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)