DUH PRAZNIKA I NA TEZGAMA: Novogodišnji bazar na pijaci "Kalenić"

S. V.

27. 12. 2020. u 07:26

ДУХ ПРАЗНИКА И НА ТЕЗГАМА: Новогодишњи базар на пијаци Каленић

Pored pijačne ponude građani mogu odabrati poklone / Foto M. Anđela

NEOBIČNI novogodišnji pokloni, patuljci i jednorozi na štapiću, šarene lampice, kuglice, ručno rađen nakit ali i ukusni slatkiši dekorisani u duhu praznika, mogu se ovog vikenda naći na nekoliko tezgi pijace "Kalenić".

Kiša i hladno vreme nisu omeli veliki broj sugrađana koji i danas mogu da, osim standardnih namirinica koje pazare na ovoj vračarskoj tržnici, odaberu neki od poklona za sebe ili svoje najmilije.

- Prodaja je bila bolja prethodni put, jer tržni centri nisu radili pa su ljudi dolazili na pijacu, po poklone. Ali, ni danas nije loše - kaže nam Biljana Kovičić koja na svojoj tezgi nudi domaće medenjake. - Prvo napravim testo, onda koristim modle, ređam ih u tepsiju i pečem. Sutradan, kada se medenjaci ohlade, onda ih šaram i iscrtavam. Komad košta od 130 do 150 dinara.

Beograđani su imali priliku da pazare i prirodnu kozmetiku, ručno ukrašene torbe, ženski i muški nakit, dekupaž, heklane kape i šalove...

Iz JKP "Gradske pijace" apeluju na sve naše sugrađane koji dolaze na beogradske pijace, da se i dalje pridržavaju mera Vlade Republike Srbije. To znači da kupci treba da održavaju propisanu distancu prilikom obavljanja kupovine, kao i da nose zaštitne maske.

PRIRODNE JELKE

NA prostoru između tezgi, nude se i prave žive jelke različitih dimenzija. Iako nisu bile okićene, jer su namenjene za prodaju, privlačile su pažnju mališana koji su tražili od roditelji da ih fotografišu ispred najveće jelke, visoke gotovo dva metra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)