VRAČAR DOBIJA JOŠ VEĆI BAZEN: Sportski centar "Mirko Sandić" u Sjeničkoj biće rekonstruisan

Š. M.

24. 12. 2020. u 07:52

SPORTSKI centar "Mirko Sandić" u narednom periodu biće rekonstruisan, što su na nedavnom sastanku sa udruženjima građana sa Vračara potvrdili čelnici grada.

ВРАЧАР ДОБИЈА ЈОШ ВЕЋИ БАЗЕН: Спортски центар Мирко Сандић у Сјеничкој биће реконструисан

Pola veka zdanje je Dom sportova

Ovom sportskom biseru biće vraćen stari sjaj, a kako, za "Novosti", kaže gradski urbanista Marko Stojčić, najveća uređenja biće urađena na zatvorenom bazenu, koji će posle predviđenih radova biti olimpijskog tipa.

Nedavno su se pojavile informacije da bi objekat mogao biti srušen, kako bi se na njegovom mestu u Sjeničkoj 1 gradio moderan stambeno-poslovni kompleks. Te informacije odmah su, za naš list, demantovane, a gradski oci izričiti su da nikakvog rušenja neće biti. Uz izgradnju novog sportskog zdanja na Južnom bulevaru, ovo u srcu najmanje prestoničke opštine biće uređeno po svim svetskim standardima.

- Poštovani žitelji Vračara, udružimo se protiv rušenja sportskog centra Vračar na Crvenom krstu, koji planira gradska vlast radi izgradnje stambeno-poslovnog objekta - stoji u apelu koji je pre neki dan osvanuo na jednom od vračarskih ulaza. - Ovaj takozvani apel potpisan je sa "Grupa građana Vračara",

Kako je, za naš list, potvrdio Aleksandar Arsenijević predsednik Društva za ulepšavanje Vračara, na sastanku koji je održan u prostorijama opštine pre mesec dana, decidno je potvrđeno da se SC "Mirko Sandić" neće rušiti.

- Ostaje tamo gde je više od pola veka, uverili su nas gradski čelnici - ističe Arsenijević. - Kako je tada istaknuto, najviše se potenciralo na uređenju velikog bazena, koji bi nakon rekonstrukcije bio proširen na olimpijski profil od 50 metara.

Da uklanjanja sa sadašnje lokacije neće biti, potvrdio nam je i glavni gradski urbanista Marko Stojčić.

Sportsko zdanje u junu prošle godine prešlo je sa Opštine u nadležnost Grada Beograda, jer je poslovanje, kako su naveli iz ove lokalne samouprave, bilo otežano.

BOGATA ISTORIJA

SPORTSKI centar izgrađen je sedamdesetih godina prošlog veka. Za više od pola veka postojanja, ovaj sportski biser iznedrio je brojne vrhunske sportiste, a od prošle godine nosi ime čuvenog jugoslovenskog i srpskog vaterpoliste Mirka Sandića, čija je vitrina sa trofejima i priznanjima otvorena u junu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)