POGLEDAJTE PRVU DIJAGONALNU RASKRSNICU U SRBIJI: Evo kakva pravila važe na njoj, kao u najvećim svetskim gradovima (VIDEO)

Novosti online/M. S.

12. 12. 2020. u 16:08

PRVI pešaci već su prešli preko nove dijagonalne rasrsnice u Beogradu, koja se nalazi na ukrštanju Makedonske i Dečanske ulice.

ПОГЛЕДАЈТЕ ПРВУ ДИЈАГОНАЛНУ РАСКРСНИЦУ У СРБИЈИ: Ево каква правила важе на њој, као у највећим светским градовима (ВИДЕО)

Foto: M. S.

Pešaci raskrsnicu mogu da prelaze dijagonalno i pravolinijski, dok vozila stoje na crvenom svetlu iz sva četiri pravca.

Tokom jučerašnjeg dana radnici su razvlačili struju za nove semafore, a saobraćajci su regulisali protok vozila kako se ne bi stvarale gužve u ovom delu grada, jer su postojeći semafori bili isključeni.

Kako je ranije najavljeno, novopostavljeni sistem imaće ciklus koji će trajati 120 sekundi, što znači da će pešaci imati 30 sekundi da pređu ulicu, dok je ostatak rezervisan za motorni saobraćaj.

- Novim rešenjem, vozila će od semafora u Skadarskoj, kada dobiju zeleno svetlo, u tom talasu stizati do Terazijskog tunela - objasio je Goran Vesić zamenik gradonačelnika, prilikom predstavljanja nove pešačke faze.

- Kako bi se ovo postiglo, proširena je desna saobraćajna traka za skretanje ka Terazijskom tunelu u Dečanskoj ulici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara