PRELAZAK na onlajn nastavu za učenike starijih razreda osnovih škola već prve nedelje izazvao je konfuziju.

Aleksandar

05.12.2020. 19:33

Dete gospođe Nikolić se vrlo retko pojavljivalo u školi dok je trajala redovna nastava. Sad je problem ako se pošalje materijal i treba nesto da se uči za kontrolni.? Nekoliko isfrustriranih majki sačinio je ovaj tekst i on nema nikakve veze sa 99 % roditelja koje bi gdja Nikolić da dobije uz sebe. Svako će odgovarati za svoje postupke jer je na platformi vrlo lako dokazati da li je neko radio po preporukama i pravilima koje je propisano od strane Ministarstva. Prosvete.

Marijana Sovilj

05.12.2020. 20:33

Verujem da je nastavnicima tesko odrzavati nastavu u situaciji za koju nisu pripremljeni, ali ne treba izgubiti iz vida da su oni tu zbog dece a ne obrnuto. Mozda i ispunjavaju zakonski propisan minimum ali su podbacili u onom pedagoskom, ljudskom delovanju. Kaciti samo materijal bez interakcije sa ucenikom a potom traziti na odgovaranju ili kontrolnom znanje i razumevanje kao da je potpuno normalna nastava jednostavno nije u redu.Verujem da su u sebi i sami svesni da nije. Mozda su olaksali sebi posao i stres ali ne i deci ili roditeljima. Ko progovori poput ovog roditelja koji se bori za dobrobit svog deteta stupa u borbu protiv vetrenjaca. Ima mnogo istomisljenika, mnogo nas koji mucimo muku sa istim problemima a resavamo ih sami sa nastavnicima, direktorima...ili ovako na kraju uz pomoc novina. Nadam se pozitivnom ucinku ovog clanka, mozda se neko razbudi, potrudi, olaksa. Ako je nesto postalo jasno u ovo vreme to je da smo svi povezani i neodrzivi jedno bez drugog. Tako i ta deca od koje ocekujemo da sutra budu mozda buduci lekari trebaju pomoc i podrsku.

Dragana Paunović

10.12.2020. 22:38

@Marijana Sovilj - Ne mozemo sve strpati u isti kos. Ima i gde nastavnici drze redovno nastavu i dostupni su od ujutru do kasno uvece. Trenutno sam na bolovanju, ali sam nastavila da saljem, objasnjavam i odgovaram na pitanja. Detaljno pregledam svaki zadatak i dajem uputstvo za dalji rad. Odustala sam od Meeta jer tesko pricam zbog korone. Vecina mojih kolega je nastavila sa radom po utvrđenom rasporedu.

Goxi

09.12.2020. 22:12

@Aleksandar Ista priča i u našoj školi. Dete je bukvalno sa roditeljima u dogovoru izbegavalo nastavu u školi kad ima provere za ocenu. Generalno, očekuje se da onlajn aktivisti prođu kao i prošlo polugodište... nema šanse!