AKADEMSKI PLATO BRIGA FAKULTETA : Za rekonstrukciju prostora ispred Filozofskog fakulteta nadležna uprava Beogradskog Univerziteta

A. Z. KLISURIĆ

07. 11. 2020. u 13:37

DEVASTIRANI plato ispred Filozofskog fakulteta u nadležnosti je Univerziteta u Beogradu, pa će troškove vraćanja u prvobitno stanje ove lokacije snositi Filozofski fakultet!

АКАДЕМСКИ ПЛАТО  БРИГА ФАКУЛТЕТА : За реконструкцију простора испред Филозофског факултета надлежна управа Београдског Универзитета

Foto V. N.

Ova iznenadna preporuka potekla je iz gradske inspekcije, koja se juče oglasila posle vanrednog inspekcijskog nadzora ove lokacije.

- Uvidom u javno dostupne podatke Katastra nepokretnosti, utvrđeno je da pravo na korišćenje ovog prostora ima Univerzitet. Nadležna komunalna inspekcija doneće rešenje kojim se nalaže da Filozofski fakultet ovaj prostor vrati u prvobitno stanje - rekli su u Sekretarijatu. - Denivelisane i nedostajuće ploče na velikoj gazećoj površini platoa, osim funkcionalnog, predstavljju i estetski problem, jer je ovakav izgled narušio ambijentalnu celinu u centralnom gradskom jezgru.

Kako su najavili, svi imaoci prava na korišćenje javnih površina širom prestonice moraće organizaciono da se staraju o ovakvim površinama.

TRAVA IZMEĐU PLOČA

STUDENTI i prolaznici svakodnevno "zapinju" i izvrću noge o napukle i odvaljene ploče, a u nekim rupama pojavila se i trava. Ovaj prostor je godinama zapušten, iako je mesto na kome se studenti odmaraju na pauzama između predavanja, a veliki broj sugrađana šparta ka stanicama trola ili ka Knezu.

Foto V. N.

Nije retkost ni da prolaznici oštetite cipele, posrnu, a pojedini su čak povređivali nogu ili prste.

Plato ispred Filozofskog fakulteta, odnosno stanje u kojem se on nalazi, dugo vremena bio je na meti javnosti. Od nadležnih su uvek stizala objašnjenja da će biti obnovljen u sklopu radova na proširenju pešačke zone Knez Mihailove - Vasine - Uzun Mirkove sa delom ulica Kralja Petra i Akademskim trgom.

"Novosti" su više puta izveštavale o ovom problemu, a pre mesec dana u Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove rekli su nam da je započeto sprovođenje javne nabavke za arheološka istraživanja na području šire zone Knez Mihailove ulice u okviru kog je bio i Akademski plato.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!