"NOVOSTI" SA INSPEKTORIMA U KONTROLI POŠTOVANJA EPIDEMIOLOŠKIH MERA: Patrole "češljaju" ugostiteljske objekte i klubove

G.N.

24. 10. 2020. u 00:47 >> 03:51

U KOORDINISANOJ akciji gradske i republičke inspekcije, u cilju poštovanja protivepidemioloških mera, sinoć su proveravani restorani, kafići, klubovi, trgovinski objekti i kiosci širom prestonice.

НОВОСТИ СА ИНСПЕКТОРИМА У КОНТРОЛИ ПОШТОВАЊА ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА: Патроле чешљају угоститељске објекте и клубове

Foto: Z. Jovanović

Prioritetni su bili lokali u kojima je prijavljena živa muzika, a ovoga puta podršku je pružila i veterinarska inspekcija.

Ukupno šest republičkih inspektora, devet gradskih i sedam patrola Komunalne milicije krstarili su od 19 sati centralnim prestoničkim opštinama. Prošle večeri na proveri su bili Stari grad, Savski venac, Novi Beograd, Zvezdara, Vračar, Palilula i Obrenovac. Ekipa "Večernjih novosti" obišla je sa nadležnima popularnu Beton halu, gde su se zajedno sa sanitarnim i turističkim inspektorom i trojicom komunalnih milicionara uverili u (ne)poštovanje donetih zakonskih odredaba, imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom kovida 19.

Foto: Z. Jovanović

- U odnosu na prethodnu nedelju, situacija je nešto bolja - otkriva nam sanitarni inspektor Milan Golubovski. - Prekršene su mere u tri od devet proverenih objekata. Uglavnom je reč o nepoštovanju propisane distance između gostiju. U jednom od njih je obaveštenje o merama nepotpuno, naznačen je dozvoljeni broj gostiju, ali ne i kvadratura objekta. Menadžeru lokala dokumenti nisu bili dostupni, pa će nam ih naknadno dostaviti. Zapisnik će biti prosleđen prekršajnom sudu za te slučajeve.

Prema rečima Golubovskog, sugrađani ne razumeju da su maske potrebne u slučaju kada je troje ili petoro ljudi za jednim manjim stolom. U slučaju da dvoje sede za njim, poštuje se propisana distanca i tu nema problema.

Foto: Z. Jovanović

U 23 sata, klubovi kraj reke počeli su da se prazne. Međutim, "drugi krug" provere, nakon isteka radnog vremena, pokazao je inspektorima da pojedini lokali nisu uspeli na vreme da zatvore vrata. Tako je jedan od lokala veće površine na samom početku Beton hale ipak dobio prekršajni nalog, budući da su i posle 23.15 gosti izlazili.

Sa druge strane Save, splavovi su se orili od žive muzike, međutim, kako smo nezvanično saznali, objekti su bili poluprazni.

Foto: G. Šljivić

Prema rečima sekretara za poslove odbrane i sektora za vanredne situacije Darka Glavaša, Sekretarijat za inspekcijske poslove do jučerašnjeg dana napisao je 313 prekršajnih naloga, među kojima su turistički inspektori koji kontrolišu radno vreme imali najviše posla.

- Sanitarna inspekcija ima 122 zabeleške za sudiju za prekršaje, a doneto je i sedam rešenja o zabrani korišćenja prostorija, opreme i uređaja, kao i tri rešenja o dozvoli izvršenja od strane sanitarne inspekcije za zatvaranje objekata. Ukupno je napisano 445 kazni - kaže Glavaš.

Foto: Z. Jovanović

Privođenja sinoć nije bilo, međutim, neprijatne situacije nisu retkost pri obavljanju posla inspektora. Zbog toga im, osim komunalnih milicionara, podršku po potrebi pružaju i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i brigade.

PONOVLjENI PREKRŠAJI

PREMA rečima gradskog sekretara Darka Glavaša, nadzor objekata na snazi je oko 90 dana i za to vreme zabeleženi su i ponovljeni prekršaji - njih 27. Na Starom gradu ih je najviše, slede Novi Beograd, Zvezdara, pa čak i Rakovica. Samo je sinoć na Starom gradu prijavljeno 16 živih svirki, dok ih je na Novom Beogradu bilo duplo više.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)