U DOMOVIMA 7.562 STUDENTA Popunjene dve trećine kapaciteta u Beogradu

B.B.

12. 10. 2020. u 12:54

U STUDENTSKIM domovima u Beogradu je popunjeno više od dve trećine kapaciteta od oko 10.500 mesta.

У ДОМОВИМА 7.562 СТУДЕНТА Попуњене две трећине капацитета у Београду

Foto: Tanjug

Trenutno u 14 ustanova za smeštaj boravi 7.562 studenta, što je dve hiljde više nego u septembru. Na povećanje broja akademaca uticao je početak školske godine na univerzitetu, a i useljavanje brucoša.

Najviše stanara je u Studentskom gradu - 3.590, a u trćem bloku najvećeg univerzitetskog naselja na Balkanu je najveća "gužva" - 1.015 akademaca. Slede drugi i četvrti blok sa 917, odnosno 882 studenta, dok ih je u prvom 776. Brucoši su "napunili" dom "Karaburma", pa je trenutno i ovoj ustanovi smešteno 945 studenata. Sledi "Patris Lumumba" sa 786, "Slobodan Penezić" - 517, "4.april" - 501, "Kralj Aleksandar Prvi" - 461, "Košutnjak"- 236, "Vera Blagojević" 190, "Rifat Burdžević" 160, "Mika Mitrović" 103 i "Žarko Marinović" - 73.

Studentski centar "Beograd", u skladu sa preporukama Kriznog štaba, obezbedio je sve za bezbedan boravak akademaca. Hostel u domu "Kralj Aleksandar Prvi" pretvoren je u karantin. Studentima koji ovde budu morali da borave na raspolaganju će biti 25 soba, a uslovi za boravak su kao u bolje rangiranim hotelima.

Preduzete su sve propisane zaštitne mere, a prostor je totalno izolovan od ostalog dela. Ako osete simptome koji ukazuju na kovid 19, oni se najpre javljaju respiratornoj ambulanti u okviru Studentske poliklinike. Izolacija će biti kao poseban smeštajani kapacitet sa zasebnim ulazom. Svaka soba ima svoje kupatilo, a izolovanim studentima hranu će dostavljati do vrata, kako bi se sprečio bilo kakav kontakt i izbeglo dalje širenje zaraze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)