KONTROLA JOŠ OSAM TOPLANA: Stručni timovi JKP "beogradske elektrane" do petka završavaju sa funkcionalnim probama

G. N.

06. 10. 2020. u 14:10

JKP "Beogradske elektrane" u narednim danima nastaviće sa funkcionalnim probama.

КОНТРОЛА ЈОШ ОСАМ ТОПЛАНА: Стручни тимови ЈКП београдске електране до петка завршавају са функционалним пробама

Foto: D.Novković

Tako će do petka na red doći stanovi korisnika toplotne energije iz još osam toplana, a sve u okviru završnih priprema pred grejnu sezonu koja počinje zvanično 15. oktobra.

Takođe,biće proveravan i rad kotlarnica.

Prema rasporedu sa sajta preduzeća, danas će biti proveravan rad toplana "Novi Beograd" i "Medaković". Sutra su na redu "Cerak" i "Zemun", a u četvrtak "Banovo brdo" i "Mladenovac". Za petak je zakazana funkcionalna proba u toplanama "Voždovac" i "Višnjička banja".

Kako naglašavaju iz preduzeća, funkcionalne probe ne podrazumevaju isporuku toplotne energije potrošačima. Reč je o proveri rada sistema u hladnom - dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

- Osim provere rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, uporedo se kontroliše funkcionalnost toplovodne mreže, predajnih stanica i po potrebi, pojedinih grejnih instalacija - napominju u "Beoelektranama".

Korisnici sistema daljinskog grejanja treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija. Ukoliko primete curenje vode, kvar prijavljuju Dispečerskom centru na broj 011/2093-100.

Inače, Odluka o snabdevanju toplotnom energijom promenjena je prošle godine. Time je omogućeno da radijatori u beogradskim domovima budu topli već od prvog dana oktobra, ukoliko prosečna dnevna temperatura ne pređe 12. podelak. Takođe, zahvaljujući izmenjenoj odluci, grejna sezona može biti duža i da traje čak do 3. maja, ako vremenski uslovi to zatraže. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)