KONTROLA JOŠ OSAM TOPLANA: Stručni timovi JKP "beogradske elektrane" do petka završavaju sa funkcionalnim probama

G. N.

06. 10. 2020. u 14:10

КОНТРОЛА ЈОШ ОСАМ ТОПЛАНА: Стручни тимови ЈКП београдске електране до петка завршавају са функционалним пробама

Foto: D.Novković

JKP "Beogradske elektrane" u narednim danima nastaviće sa funkcionalnim probama.

Tako će do petka na red doći stanovi korisnika toplotne energije iz još osam toplana, a sve u okviru završnih priprema pred grejnu sezonu koja počinje zvanično 15. oktobra.

Takođe,biće proveravan i rad kotlarnica.

Prema rasporedu sa sajta preduzeća, danas će biti proveravan rad toplana "Novi Beograd" i "Medaković". Sutra su na redu "Cerak" i "Zemun", a u četvrtak "Banovo brdo" i "Mladenovac". Za petak je zakazana funkcionalna proba u toplanama "Voždovac" i "Višnjička banja".

Kako naglašavaju iz preduzeća, funkcionalne probe ne podrazumevaju isporuku toplotne energije potrošačima. Reč je o proveri rada sistema u hladnom - dinamičkom režimu, a ne u režimu zagrevanja stambenog i poslovnog prostora.

- Osim provere rada energetskih objekata, toplana i kotlarnica, uporedo se kontroliše funkcionalnost toplovodne mreže, predajnih stanica i po potrebi, pojedinih grejnih instalacija - napominju u "Beoelektranama".

Korisnici sistema daljinskog grejanja treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija. Ukoliko primete curenje vode, kvar prijavljuju Dispečerskom centru na broj 011/2093-100.

Inače, Odluka o snabdevanju toplotnom energijom promenjena je prošle godine. Time je omogućeno da radijatori u beogradskim domovima budu topli već od prvog dana oktobra, ukoliko prosečna dnevna temperatura ne pređe 12. podelak. Takođe, zahvaljujući izmenjenoj odluci, grejna sezona može biti duža i da traje čak do 3. maja, ako vremenski uslovi to zatraže. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)