OD PONEDELJKA POJAČANE KONTROLE U AUTOBUSIMA: Ko nema masku plaća 5.000 dinara

J. D.

04. 10. 2020. u 05:00

VOZAČI javnog gradskog prevoza od sutra biće u obavezi da prilikom ulaska putnika u autobuse, tramvaje i trolejbuse kontrolišu nošenje zaštitne maske.

ОД ПОНЕДЕЉКА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ У АУТОБУСИМА: Ко нема маску плаћа 5.000 динара

Foto M. Anđela

Ako neko od putnika odbije da stavi masku, vozač će biti dužan da o tome obavesti nadležni dispečarski centar koji će po pozivu odmah na adresu poslati najbližu patrolu koja sprovodi kontrolu. Za nepoštovanje ove odluke predviđena je kazna od 5.000 dinara, a odluka o zabranjenom ulasku u vozila JGGP bez maske stupa na snagu od utorka.

Sprovođenje ove odluke kontrolisaće Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja Srbije uz asistenciju Komunalne milicije, koja će svakodnevno biti na terenu. Takođe, od sutra ulazak putnika u vozila javnog gradskog prevoza biće moguć samo na prednja vrata, odnosno šoferi neće smeti da otvore ostala vrata dok svi putnici ne uđu na prva.

- Ukoliko putnik u vozilo uđe bez maske, vozno osoblje je u obavezi da putnika upozori da ga napusti - navodi se u saopštenju. - U situaciji u kojoj bi putnik bez maske odbio da napusti vozilo, vozač je dužan da kontaktira dispečera u upravljačkom centru Sekretarijata za javni prevoz, koji će o tome obavestiti najbližu patrolu koja sprovodi kontrolu.

Nadležni podsećaju se da su na vozilima, istaknuta obaveštenja, kao i natpis o zabrani ulaska bez zaštitne maske koji se mora poštovati. Pojačane mere kontrole sprovode se zbog povećanog broja zaraženih virusom u Beogradu u proteklim danima. Kako je saopštio štab za vanredne situacije, od ukupnog broja pozitivnih na koronu više od polovine je iz prestonice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili