AMBULANTA SPREMNA U DECEMBRU: Pandemija pomerila rok za završetak izgradnje zdravstvene stanice u Ugrinovcima

S. V.

27. 09. 2020. u 07:53

IZGRADNjA nove zdravstvene stanice u zemunskom naselju Ugrinovci trebalo bi da bude završena do decembra.

АМБУЛАНТА СПРЕМНА У ДЕЦЕМБРУ: Пандемија померила рок за завршетак изградње здравствене станице у Угриновцима

Vrednost posla 200 miliona dinara

Iako je prvobitno planirano da posao, koji je počeo u januaru, bude gotov do avgusta, rok je pomeren još jednom. Pandemija virusa korona usporila je majstore koji sada svakodnevno rade u Ugrinovcima kako bi do kraja godine dom zdravlja počeo sa radom.

Nova ambulanta u ovom zemunskom naselju ima oko 1.500 kvadrata, a Grad je za ovu investiciju obezbedio 200 miliona dinara. Gradilište na kom će nići novi dom zdravlja nalazi se u samom centru Ugrinovaca, iza pravoslavne crkve. Moderna zdravstvena stanica ima deo za odrasle pacijente, kao i prostorije za decu i omladinu. U prizemnom delu ovog objekta biće smeštena služba opšte medicine, laboratorijske dijagnostike i tehničke prostorije. Na prvom spratu su patronažna i stomatološka služba, kao i ordinacija za zdravstvenu zaštitu žena sa odvojenim delom za trudnice. Pored ulaza za odrasle pacijente, biće otvorena apoteka "Beograd".

Nova ambulanta u ovom delu Zemuna bila je neophodna, jer su se ljudi lečili u neuslovnoj zdravstvenoj stanici koja je stara više od četiri decenije. Posle izgradnje ambulante, na redu dolazi izgradnja kanalizacije u Ugrinovcima, čime će početi rešavanje dugogodišnjeg problema.

BORČA

NOVI dom zdravlja u Borči trebalo bi da bude završen u januaru. Zdanje ima oko pet i po hiljada kvadrata, te predstavlja najveći objekat primarne zdravstvene zaštite u prestonici.

Sugrađanima iz ovog dela Palilule na raspolaganju će biti mnogo specijalističkih službi, od dečjeg odeljenja do ultrazvuka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!