UREĐENJE PRIOBALJA: Plan izgradnje marine "Ada Ciganlija" u Čukaričkom rukavcu

V.N.

20. 09. 2020. u 13:18

УРЕЂЕЊЕ ПРИОБАЉА: План изградње марине Ада Циганлија у Чукаричком рукавцу

Foto JKP parking servis

UREĐENJE priobalja, predviđeno je i projektom JKP "Parking servisa", odnosno planom izgradnje marine "Ada Ciganlija" u Čukaričkom rukavcu.

Na samo četiri kilometra uzvodno od ušća reke Save u Dunav, planirana je gradnja marine od 14 hektara, od čega vodena površina zauzima oko sedam hektara. Procenjuje se da će se obezbediti 685 mesta za plovila od čega - od 620 do 650 plovila na vezovima pod zakupom i oko 35 do 40 plovila na kratkotrajnom boravku u vodi marine.

Objekti koji bi se gradili na obali za potrebe marine su: zgrada centra marine, komercijalni objekat, radionica servis, hangar i otvoreni regal za čamce, sanitarni objekti, parking i benzinska pumpa. U okviru novog kompleksa marine ostao bi Veslački klub Grafičar, a koridor rezervisan za veslačke i druge sportske aktivnosti bio bi u prostoru marine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Beton

21.09.2020. 13:31

Postoji prica da se najavljeni "pesacki i biciklisticki" most od bloka 70 do Ade gradi kako bi se "na mufte" uvalila (na "pogresno nazvanom mostu") i saobracajna traka za "snabdevanje" doticne "marine"? Bilo bi dobro da ispitate ovu mogucnost, pa da sprecimo mafijase da nam dodatno betoniraju po Beogradu.