FEKALNO JEZERO EKOLOŠKA BOMBA: Žitelji Voždovca o problemu između Mitrovdanske ulice i kružnog puta

J. G.

sreda, 16. 09. 2020. u 15:00

ФЕКАЛНО ЈЕЗЕРО ЕКОЛОШКА БОМБА: Житељи Вождовца о проблему између Митровданске улице и кружног пута

Foto: Privatna arhiva

FEKALNO jezero, između Mitrovdanske ulice i Kružnog puta na Voždovcu je višegodišnji problem žitelja ovog dela prestonice.

Sugrađani se žale na neprijatne mirise, a na ovom potezu je potencijalna ekološka bomba. Dragan Rajić, član Opštinskog veća Voždovca, zadužen za ekologiju obišao je ovu lokaciju.

Takođe, Rajić je posetio i lokacije na kojima se otpadne vode ulivaju u Kumodraški potok i tom prilikom rekao da će se obratiti nadležnim organima kako bi se što brže rešio ovaj problem.

Bara sa otpadnim vodama počela je da se formira između dva voždovačka naselja, Stepe Stepanović i Braće Jerković, odnosno na neuređenom delu Kumodraškog potoka, pre četiri godine nakon što je isušeno fekalno jezero u Kumodražu.

Zatim su građevinske firme, bespravno, otpadni materijal iz "Stepe" nasipale u Kumodraški potok. Tone šuta zatvorile su izlaz vodi koja se akumulirala, što je za posledicu imalo nastanak ovog fekalnog jezera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

vozd

16.09.2020. 15:44

Pazi , našao se u čudu , postaćemo gori od Kaludjerice ako ovako nastave , a samo zidaju i zidaju , dok opšinari dobijaju kvadrate i limuzine na poklon