RODITELJI SU UZ NASTAVNIKE: Nezadovoljstvo zbog izbora v. d. direktora u OŠ "Ivo Andrić" i dalje ne prestaje

B. Borisavljević

01. 09. 2020. u 11:39

RODITELjI učenika OŠ "Ivo Andrić" podržali su kolektiv škole i počeli potpisivanje peticije sa zahtevom da se ispoštuje zakon i na mesto direktora imenuje kandidat koji je dobio većinu glasova u Školskom odboru i Nastavničkom veću.

РОДИТЕЉИ СУ УЗ НАСТАВНИКЕ: Незадовољство због избора в. д. директора у ОШ Иво Андрић и даље не престаје

Novosti

Oni su se juče okupili u dvorištu škole i dali podršku nastavnicima pred sednicu Nastavno-naučnog veća, koja je počela minutom ćutanja zbog, kako su nam rekli, "umiranja" slobode u izboru direktora škole.

Problemi u jednoj od deset najboljih škola u Srbiji traju od oktobra prošle godine kada je, posle odlaska dugodišnjeg direktora na mesto pomoćnika ministra prosvete, imenovan vršilac dužosti. U međuvremenu su raspisana dva konkursa za izbor direktora, ali nije izabran kandidat, koji je dobio podršku. Tri dana pred početak školske godine, umesto Dragane Dejanović Kovačević, koja je izglasana većinom glasova na Nastavničkom veću i na Školskom odboru, za v.d. direktora ministarstvo je imenovalo osobu koja nije zaposlena u školi.

"Upoznavanje" sa novim rukovodiocem profesori su imali na jučerašnjoj sednici Nastavno-naučnog veća.

- Nastavićemo da se borimo za poštovanje zakona. Roditelji su bili i za radikalnije poteze, predlagali da ne šalju decu u školu. Međutim, kolektiv se nije složio sa tim, jer mislimo da škola treba da počne - kaže Sandra Radovanović, učiteljica i predsednik USPRS u školi.

Roditelji kažu da je sve što rade u skladu sa zakonom i očekuju da će Ministarstvo prosvete odgovoriti na njihovu peticiju, poništiti odluku o postavljanju v.d. i imenovati za direktora profesorku koja je dobila većinu glasova.

NADLEŽNI SE NISU OGLASILI

Ministarstvo prosvete se i dalje ne oglašava po pitanju problema u OŠ "Ivo Andrić".

Tako nema odgovora zašto na mesto direktora nije imenovan kandidat koji je imao podršku Nastavničkog veća i Školskog odbora, već drugo lice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)