NA ADI 45.000 KUPAČA: Poslednjeg avgustovskog vikenda zabeležena rekordna poseta na gradskim kupalištima ovog leta

S. B. Milošević

31. 08. 2020. u 06:35

POSLEDNjI dan kupališne sezone na Adi Ciganliji bio je ujedno i među najtoplijima ovog leta, pa se na "beogradsko more" juče slilo oko 45.000 posetilaca! Krcati su bili i bazeni širom prestonice, pa su pojedini vraćali posetioce da bi ispoštovali propisane mere zbog pandemije kovida.

НА АДИ 45.000 КУПАЧА: Последњег августовског викенда забележена рекордна посета на градским купалиштима овог лета

Prethodnih dana posetilaca 20 odsto više / Foto I. Marinković

Od otvaranja sezone na Adi Ciganliji ove godine, njene plaže su bile najpunije juče i prvog vikenda u avgustu. Ostalih dana, posećenost je bila manja za 20 odsto, pa će zaposleni ovu sezonu pamtiti kao jednu od najlošijih. Manjak posetilaca, omogućavao je držanje distance onima koji su ipak želeli da se brčkaju u Savskom jezeru, ali i spasiocima da kontrolišu situaciju.

- Imali smo 12 uspešnih intervencija za celu sezonu, i to je veliki uspeh. Svakodnevno je bilo angažovano od 45 do 60 spasilaca, ali zbog manjka kupača, sve smo uspevali da nadgledamo i zato nije bilo težih incidenata - kažu u spasilačkoj službi Ade Ciganlije.

I dok su neki juče držali distancu, bilo je onih koji su na tu meru zaboravili.

- Ovo društvo ovde na Adi je cele godine i zato smo svi zbijeni i ne plašimo se virusa - kaže Dara Marinković (80). - Ovde smo svakog dana, a danas je najvrelije, ali i najpunije. Zaista, ove sezone je bilo najmanje posetilaca otkad pamtim. Ali mi Adu obožavamo, ona nas je sačuvala. Zato smo ovako vitalni.

Da uživaju u suncu i toploj vodi Savskog jezera potvrđuje i Darina prijateljica Ljubica Gvozdić (74).

Ada Ciganlija, juče na 36 stepeni celzijusa / Foto I. Marinković

Spas od vrućine su juče potražile i Marija D. i njena petogodišnja ćerka Natalija.

- Ove godine ovde tražimo utehu, kad već nema mora. A Ada je lepa svakako, pa uživamo u hladovini i u brčkanju - kaže Marija.

Bazen u SC "Milan Gale Muškatirović" i juče i u subotu primio je maksimalan broj kupača. Sugrađani su dolazili već oko 9 sati, iako se bazeni otvaraju sat kasnije. To je i stvorilo velike gužve, kada su zbog mera bezbednosti sporije ulazili i kupovali karte. Ukoliko vreme posluži, u "Galetu" kažu da bi sezona mogla da traje do 13. septembra.

PRAZAN GRAD

GRAD je juče, u najtoplijem delu dana, bio sablasno prazan. Dok su se neki sjatili na kupališta, visoka temperatura od 36 stepeni Celzijusovih druge je zaključala u sigurnu hladovinu stanova i kuća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a