ZELENA OAZA NA VOŽDOVCU: Foto-reporter “Novosti” Igor Marinković oplemenio prostor ispred svoje zgrade

S. V.

30. 08. 2020. u 09:12

PROSTOR ispred zgrade u Kraljevačkoj ulici 80 na Voždovcu izgleda kao ulaz u malu botaničku baštu, za šta su zaslužni volja i vredne ruke foto-reportera "Večernjih novosti" Igora Marinkovića.

ЗЕЛЕНА ОАЗА НА ВОЖДОВЦУ: Фото-репортер “Новости” Игор Маринковић оплеменио простор испред своје зграде

Foto I. Marinković

U ovoj zgradi živi od rođenja, a vanredno stanje usled pandemije virusa i vreme ograničenog kretanja podstakli su ga da ulepša zajednički prostor ispred ulaza.

Posadio je cveće u saksijama, sam je napravio nisku drvenu ogradicu kojom je "zaštitio" zelenu oazu, kao i žardinjere kojima je ukrasio prozor svog doma u prizemlju.

- Prošle godine sam sredio ulazni hodnik u zgradi - priča Igor. - Prvo sam okrečio zidove, posle čega sam izradio i uramio neke od svojih fotografija i okačio ih iznad poštanskih sandučića, da oplemene prostor. Vreme u vanrednom stanju, kad smo danima bili zatvoreni u stanovima, želeo sam da iskoristim na pravi način. Cveće obožavam, pa sam malo pomalo sređivao prostor ispred zgrade, jer nemam terasu na kojoj bih napravio svoju zelenu oazu. Koliko ljubavi daš cveću, toliko ti se i vrati, što se pokazalo kao tačno.

Tokom letnjih meseci uživa u svojoj cvetnoj oazi, ali i dalje radi. Svaki slobodni trenutak koristi za sređivanje svoje bašte.

Foto I. Marinković

Kako nam je rekao, komšije su se oduševile, ali nisu bile mnogo raspoložene da se late posla.

NIJE KRAJ

JOŠ nisam završio sve ono što sam planirao - napominje Igor. - Želim da posadim još cveća i da sredim stazice između tih aranžmana. Socijalnu distancu zbog koje se ne grlimo i ne ljubimo nadomestio sam u ljubavi i kontaktu sa cvećem i biljkama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna