RUŠE NELEGALNO NA "BETON HALI": Ministarstvo građevinarstva naložilo uklanjanje objekta

S. VIDAČKOVIĆ

28. 08. 2020. u 11:30

NELEGALAN objekat na krovu "Beton hale" u Karađorđevoj ulici biće uklonjen, potvrđeno je "Novostima" iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

РУШЕ НЕЛЕГАЛНО НА БЕТОН ХАЛИ: Министарство грађевинарства наложило уклањање објекта

Foto: M. Anđela

Divlje gradilište podno Kalemegdana je, posle prijave sugrađana, zatvoreno 7. avgusta. Iz resornog ministarstva nisu precizirali kada će on biti srušen, ali su nam rekli da, posle stavljanja trake o zabrani i obustavi gradnje, Beograđani nisu prijavili nastavak radova.

I dalje je nepoznato ko je i šta nameravao da sagradi na krovu "Beton hale" na obali Save. Dok nadležni nisu reagovali, bahati investitor je postavio četiri reda oplata za betoniranje, kao i armaturu, bez ikakve građevinske dozvole i table sa podacima o radovima.

Iz nadležnog ministarstva su nam rekli da je republički građevinski inspektor obilazio ovu lokaciju nekoliko puta posle izdatog rešenja o zabrani nastavka radova.

- Nakon zatvaranja gradilišta 7. avgusta, nije bilo prijava građana da su radovi nastavljeni - objašnjavaju, za naš list, iz Ministarstva građevinarstva. - Bez obzira što nije bilo naknadnih prijava da su nastavljeni građevinski radovi, građevinski inspektor je obilazio predmetnu lokaciju i konstatovao da su u trenutku obilaska građevinski radovi bili obustavljeni, te da nisu nastavljani i da nije uklonjen službeni znak "zatvoreno gradilište". Republički građevinski inspektor je doneo rešenje o uklanjanju predmetnih izvedenih radova.

ZABRANILI PROLAZ

NA SAMOM ulazu u zatvoreno gradilište nepoznati investitor je, kada su počeli radovi, postavio obaveštenje da je pešacima tu zabranjen prolaz. Inače, Beograđani su do tad neometano ovuda šetali i uživali u pogledu na Savu, pa su bili dodatno revoltirani kada su shvatili da im je nelegalni graditelj blokirao šetačku trasu.

Nadležni su, posle nadzora u ovom delu Karađorđeve ulice 7. avgusta, odmah doneli rešenje o obustavi radova i postavili ga na nelegalno gradilište, zapečatili su građevinske mašine, omotali ceo "objekat" crvenom trakom. Zanimljivo je što inspektori nisu zatekli majstore u trenutku nadzora, a kako smo saznali, neimari se više nisu pojavili na ovoj lokaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!