LIDER RAKOVICE I GRAĐANI ZABRINUTI: Obrada otpada preblizu kuća

B. R.

28. 08. 2020. u 14:30

ЛИДЕР РАКОВИЦЕ И ГРАЂАНИ ЗАБРИНУТИ: Обрада отпада преблизу кућа

Foto Z. Jovanović

UZ sva uveravanja iz firme "Junirisk" da je njihov način obrade i skladištenja otpada potpuno bezbedan, Gradska opština Rakovica prima veliki broj žalbi građana na veoma neprijatan miris koji se širi iz postrojenja smeštenih u krugu stare fabrike "21. maj".

Osim ove informacije, u jučerašnjem saopštenju Vladan Kocić, predsednik GO Rakovica, ističe da deli zabrinutost sugrađana zbog rada firme koja se bavi tretmanom i skladištenjem otpada na samo 50 metara od prvih kuća i na nekoliko stotina metara od škola, vrtića, zdravstvenih i drugih objekata.

On navodi da se GO Rakovica od 2013. godine neko

liko puta obraćala nadležnim institucijama zahtevajući odgovore na pitanja zabrinutih građana. Prema Kocićevim rečima, Firma "Junirisk", odnosno opasan otpad koji obrađuje, spada u D kategoriju, što prema važećim propisima zahteva najmanje 1.500 metara zaštitnog odstojanja od stambenog naselja.

- Imajući u vidu da nadležne institucije još od 2013. godine ignorišu brojne dopise GO Rakovica, gde smo ulagali primedbe na rad "Juniriska" i na dozvole koje su dobijali, sa pravom smo izgubili poverenje u rad nadležnog ministarstva - kaže Kocić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)