KRIJE RADOVE, ZIDA UPRKOS KRIVIČNOJ: Inspekcija zatvorila gradilište, a majstori opet rade

S. V.

17. 08. 2020. u 08:40

DIVLjA gradnja na uglu ulica Koste Glavinića i Kralja Vukašina na Savskom vencu već nekoliko godina predstavlja gotovo nerešiv problem za ljude koji tu žive.

КРИЈЕ РАДОВЕ, ЗИДА УПРКОС КРИВИЧНОЈ: Инспекција затворила градилиште, а мајстори опет раде

Foto: V. N.

 Kako su nam ispričali ogorčeni sugrađani, bahati investitor bez dozvole intenzivno zida u poslednjih pet godina, a oglušio se i na mere gradske građevinske inspekcije koja je nekoliko puta donosila rešenja o zatvaranju gradilišta i zabrani nastavka radova.

Kako stoji u dokumentu koji je 3. jula izdao Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove, a u koji su "Novosti" imale uvid, gradski građevinski inspektor je bio na terenu, zatvorio gradilište i ponovo podneo krivičnu prijavu protiv nesavesnog graditelja. Gradski sekretarijat je još 2015. godine doneo rešenje o zatvaranju gradilišta, ali uzalud.

- Na osnovu inspekcijskog nadzora, gradski građevinski inspektor je konstatovao nastavak radova u odnosu na prethodni zapisnik. Takođe je i obnovljena traka za zatvaranje gradilišta, a protiv investitora nelegalnih radova podneta je krivična prijava za izvođenje radova bez rešenja o građevinskoj dozvoli - navodi se u dokumentu Sekretarijata.

Foto: V. N.

Prema rečima Rade Topić, koja živi u zgradi prekoputa, komšije već godinama trpe buku bušilica i drugih građevinskih mašina, koje često prave gužvu na trotoaru.

- Zbog te divlje gradnje imamo velike probleme - kaže naša sagovornica. - Investitor nema dozvolu, već godinama zida neki objekat koji ne liči ni na šta. Trpimo vređanja i svakodnevne verbalne sukobe. Ovde je nekada bio parkić, a sada je ruglo. Obraćali smo se i opštini Savski venac i Gradu, ali majstori su i dalje tu. Iako je gradilište trebalo da bude zatvoreno nakon poslednjeg inspekcijskog nadzora 3. jula, on je skinuo traku i ponovo doveo radnike. Sada je stavio mrežu da se sa ulice ne vide radovi. Ne znamo na koji način da mu stanemo u kraj.

MENjAČNICA

IAKO na prvi pogled nije jasno koja je namena ovog nelegalnog objekta koji se još uvek zida, u prizemlju je već završeno i izdato nekoliko lokala. Tu se nalaze menjačnica i prodavnica organske hrane. Naša sagovornica kaže da je tu bila otvorena i poslovnica jedne poznate drogerije, koja je ubrzo preseljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!