JOŠ NEMA ODLUKE O TRAMVAJU OD SLAVIJE DO KALEMEGDANA: Od ovoga će zavisiti da li će postavljati šine

Tanjug

10. 08. 2020. u 18:26

ЈОШ НЕМА ОДЛУКЕ О ТРАМВАЈУ ОД СЛАВИЈЕ ДО КАЛЕМЕГДАНА: Од овога ће зависити да ли ће постављати шине

Foto: Arhiva "Novosti"

KADA bude gotovo idejno rešenje za proširenje pešačke zone Knez Mihailove, biće doneta odluka da li će biti uvedena tramvajska linija i postavljene šine na potezu od Slavije do Kalemegdana, rečeno je danas u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

- Ova odluka zavisi od mnogih drugih preduslova, kao što su saobraćajni, arheološki i finansijski - kažu u Direkciji.

Direkcija je raspisala konkurs za izradu tehničke dokumentacije za proširenje pešačke zone Knez Mihailove, a predmet je izrada idejnog rešenja, idejnog projekta i projekta za izvođenje, sa planom preventivnih mera za proširenje pešacke zone.

To obuhvata uređenje Vasine i Uzun Mirkove ulice, dela Ulice kralja Petra i Akademskog trga.

Rok za izradu dokumentacije je 290 dana od trenutka uvođenja izvođača u posao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Mila

11.08.2020. 13:22

Bespotrebno i suludo trošenje novca građana! Studenatski trg treba da ostane kakav je sada, isto jao i Trg Nikole Pašića. Svi trgovi koji su rađeni poslednjih godina su jako loši u svakom smislu - posečeno je drveće koje je već bilo dovoljno veliko da pravi hlad, postavljen beton i kamen koji su preskupi, a greju. I na kraju, ne zna se koji trg je ružniji i besmisleniji!

Dejan

11.08.2020. 16:21

Ajde neka neko za početak odluči da modernizuje tramvaje poveća širinu šina i skloni sa ulica trolejbuse i njihove skandalozne žice koje naružuju ovaj grad decenijama!!!