PODZEMNA GARAŽA I U VLAJKOVIĆEVOJ: Tender za projektovanje i gradnju parkirališta iza Doma Narodne skupštine

S. B. M.

10. 08. 2020. u 07:23

BEOGRAD bi tokom 2022. godine mogao da dobije novu podzemnu garažu i to u Vlajkovićevoj ulici, kod Doma Narodne skupštine Republike Srbije.

ПОДЗЕМНА ГАРАЖА  И У ВЛАЈКОВИЋЕВОЈ: Тендер за пројектовање и градњу паркиралишта иза Дома Народне скупштине

Foto K. Mihajlović

Firma "Everston d. o. o" Beograd, koja posluje u okviru kineske kompanije China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd. raspisala je tender za projektovanje i izgradnju ove podzemne garaže u srcu grada.

Prema konkursnoj dokumentaciji, buduća garaža u Vlajkovićevoj imaće tri podzemna nivoa, ukupne površine 10.500 metara kvadratnih, i 353 parking mesta. Predviđena su i dva ulaza u garažu - jedan u Vlajkovićevoj, drugi u Kosovskoj ulici.
Rok za podnošenje ponuda je 28. avgust, a odabrani ponuđač imaće rok od četiri meseca za projektovanje i 15 meseci za izgradnju objekta. To znači da bi sa gradnjom moglo da se počne već na proleće sledeće godine.

NEDOSTAJE MESTA ZA PARKIRANjE

PREMA procenama stručnjaka, u samom centru prestonice nedostaje nekoliko hiljada, a u širem centru oko desetak hiljada parking mesta. Zato će se ove četiri garaže naći po obodima buduće pešačke zone. Cilj je da se građani parkiraju i da onda koriste pešačku zonu, objasnili su tada gradski čelnici.

Podsetimo, Stručni tim Grada Beograda potpisao je 18. juna prošle godine ugovor o koncesiji sa konzorcijumom društva China Shandong International Economic & Technical Cooperation Co. Ltd. i China Transinfo Technology Co. Ltd. za projektovanje, finansiranje, izgradnju, upravljanje, održavanje i prenos četiri podzemne garaže na teritoriji Beograda. Ugovor se odnosni na garaže na Studentskom trgu, Trgu republike, na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice i u Fruškogorskoj ulici kod Kosančićevog venca. U njima če biti 3.000 parking mesta. Za četiri podzemna objekta uložiće 50 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)